Γλυκό σοκολάτας με σάλτσα περγαμόντο για τη γιορτή των ερωτευμένων

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γιώργος Φραντζής Chef 

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 

  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 255 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 145 γρ αλεύρι
  • 16 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 βανίλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λειώνουμε σε μπαίν μαρί 250 γρ βούτυρο ανάλατο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν .
Αμέσως μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα,ρίχνουμε τα 140 γρ κοσκινισμένο αλεύρι  τη ξηρή μαγιά και τους σπόρους βανίλιας.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε 4 φόρμες πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι(Σεμιζέ-Σεμιζάρουμε)και γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τις φόρμες στη κατάψυξη για 15 ώρες .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

  • 4 περγαμόντο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 50 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε καλά τα περγαμόντο και κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες.Κάνουμε τη σάρκα χυμό, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνει σιρόπι, ρίχνουμε τις λωρίδες μέσα και βράζουμε για 10′.

Ψήνουμε τα γλυκάκια στους 170c για 12΄.Βγάζουμε από τις φόρμες και ρίχνουμε σε πιατάκια λίγο σιρόπι με τις λωρίδες περγαμόντο και χυμό από το περγαμόντο.Τοποθετούμε από πάνω τα γλυκά και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »