Γλυκό σοκολάτας με σάλτσα περγαμόντο για τη γιορτή των ερωτευμένων

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γιώργος Φραντζής Chef 

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 

  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 255 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 145 γρ αλεύρι
  • 16 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 βανίλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λειώνουμε σε μπαίν μαρί 250 γρ βούτυρο ανάλατο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν .
Αμέσως μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα,ρίχνουμε τα 140 γρ κοσκινισμένο αλεύρι  τη ξηρή μαγιά και τους σπόρους βανίλιας.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε 4 φόρμες πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι(Σεμιζέ-Σεμιζάρουμε)και γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τις φόρμες στη κατάψυξη για 15 ώρες .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

  • 4 περγαμόντο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 50 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε καλά τα περγαμόντο και κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες.Κάνουμε τη σάρκα χυμό, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνει σιρόπι, ρίχνουμε τις λωρίδες μέσα και βράζουμε για 10′.

Ψήνουμε τα γλυκάκια στους 170c για 12΄.Βγάζουμε από τις φόρμες και ρίχνουμε σε πιατάκια λίγο σιρόπι με τις λωρίδες περγαμόντο και χυμό από το περγαμόντο.Τοποθετούμε από πάνω τα γλυκά και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »