Γλυκό σοκολάτας με σάλτσα περγαμόντο για τη γιορτή των ερωτευμένων

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γιώργος Φραντζής Chef 

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 

  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 255 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 145 γρ αλεύρι
  • 16 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 βανίλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λειώνουμε σε μπαίν μαρί 250 γρ βούτυρο ανάλατο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν .
Αμέσως μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα,ρίχνουμε τα 140 γρ κοσκινισμένο αλεύρι  τη ξηρή μαγιά και τους σπόρους βανίλιας.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε 4 φόρμες πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι(Σεμιζέ-Σεμιζάρουμε)και γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τις φόρμες στη κατάψυξη για 15 ώρες .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

  • 4 περγαμόντο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 50 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε καλά τα περγαμόντο και κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες.Κάνουμε τη σάρκα χυμό, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνει σιρόπι, ρίχνουμε τις λωρίδες μέσα και βράζουμε για 10′.

Ψήνουμε τα γλυκάκια στους 170c για 12΄.Βγάζουμε από τις φόρμες και ρίχνουμε σε πιατάκια λίγο σιρόπι με τις λωρίδες περγαμόντο και χυμό από το περγαμόντο.Τοποθετούμε από πάνω τα γλυκά και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »