Τόσο απλό αλλά τόσο ιδιαίτερο το γλυκό του κουταλιού ρόδι , δια χειρός chef Νίκου Κουλούσια !

Υλικά

200 γρ σποράκια από ρόδι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από το ρόδι, τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και το λεμόνι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το σιρόπι
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και αφού κρυώσει, φυλάσσουμε  το γλυκό μας σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »