Τόσο απλό αλλά τόσο ιδιαίτερο το γλυκό του κουταλιού ρόδι , δια χειρός chef Νίκου Κουλούσια !

Υλικά

200 γρ σποράκια από ρόδι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από το ρόδι, τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και το λεμόνι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το σιρόπι
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και αφού κρυώσει, φυλάσσουμε  το γλυκό μας σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »