Η Κως αλλιώς… γαστρονομιΚΩΣ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Η 4η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων είναι πλέον θεσμός για την Κω. Στις  5 Αυγούστου στη Μαρίνα της Κω και στις 26  Αυγούστου στο λιμάνι της Καρδάμαινας, οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας αλλά και να γνωρίσουν τα μοναδικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, που παράγει το νησί. Η προσπάθεια που ξεκίνησαν, πριν από τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Κω και οι φορείς του νησιού για να προβάλλουν την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας στο νησί, απέκτησε νέα δυναμική μετά τη βράβευση της εκδήλωσης από τα Tourism Awards 2018. Όπως είναι γνωστό, η Κως βραβεύθηκε στην κατηγορία Στρατηγικής και Καινοτομίας στον Τουρισμό και στον τομέα που αφορά στη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας. Η 4η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων διοργανώνεται από το Δήμο Κω, τον Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και τελεί υπό την αιγίδα της Γαστρονομικής  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019. Πολύτιμοι συμπαραστάτες οι  Αγροτικοί  Σύλλογοι ,τα μέλη της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω , ο ΣΕΠΕ και οι μεταποιητές. Στα  εστιατόρια του νησιού μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας με πρώτες ύλες και υλικά από την αγροτική παραγωγή του νησιού. Παρότρυνση προς τους επισκέπτες είναι: “Ask for local”, ν’ αναζητήσουν και να γνωρίσουν οι ίδιοι τις γεύσεις από τα προϊόντα της Κωακής γης. Πηγή : rodiaki.gr
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φαλάφελ σε ροδίτικη λαδόπιτα με “τζατζίκι” από ταχίνι από τον chef Γιώργο Φραντζή

    Αυθεντικά, αρωματικά φαλάφελ από τον chef Γιώργο Φραντζή Υλικά 300 γρμ ρεβύθια τα οποία έχουμε βάλει σε νερό όλη νύχτα 80 γρμ κρεμμύδι ψιλοκομμένο σοταρισμένο

    Περισσότερα »

    Τα καλάθια αλληλεγγύης γεμίζουν στην Ιταλία με φαγητό για όσους έχουν ανάγκη

    Η  Ιταλία μετρά τις πληγές της με τόσους ανθρώπους που χάνονται! Κι’όμως η αλληλεγγύη ειναι εδώ! Το αποδεικνύουν οι πρώτες εικόνες που συγκινούν και καταμαρτυρούν

    Περισσότερα »

    Παραδοσιακή πατατόπιτα Τήνου από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

      Παραδοσιακή συνταγή  Τήνου από την chef  Ευαγγελία Φωτεινιά  “Ευχαριστώ πολύ την συνεργάτιδα μου και φίλη Μανταλένα Αμοίραλη που μου την έμαθε”  . Ευαγγελία Φωτεινιά

    Περισσότερα »

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »