Η Κως αλλιώς… γαστρονομιΚΩΣ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Η 4η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων είναι πλέον θεσμός για την Κω.

Στις  5 Αυγούστου στη Μαρίνα της Κω και στις 26  Αυγούστου στο λιμάνι της Καρδάμαινας, οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας αλλά και να γνωρίσουν τα μοναδικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, που παράγει το νησί.

Η προσπάθεια που ξεκίνησαν, πριν από τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Κω και οι φορείς του νησιού για να προβάλλουν την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας στο νησί, απέκτησε νέα δυναμική μετά τη βράβευση της εκδήλωσης από τα Tourism Awards 2018.

Όπως είναι γνωστό, η Κως βραβεύθηκε στην κατηγορία Στρατηγικής και Καινοτομίας στον Τουρισμό και στον τομέα που αφορά στη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας.

Η 4η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων διοργανώνεται από το Δήμο Κω, τον Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και τελεί υπό την αιγίδα της Γαστρονομικής  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019.

Πολύτιμοι συμπαραστάτες οι  Αγροτικοί  Σύλλογοι ,τα μέλη της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω , ο ΣΕΠΕ και οι μεταποιητές.

Στα  εστιατόρια του νησιού μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας με πρώτες ύλες και υλικά από την αγροτική παραγωγή του νησιού.

Παρότρυνση προς τους επισκέπτες είναι: “Ask for local”, ν’ αναζητήσουν και να γνωρίσουν οι ίδιοι τις γεύσεις από τα προϊόντα της Κωακής γης.

Πηγή : rodiaki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »