Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Έκθεση Τροφίμων Ποτών MARKETEXPO στην Αθήνα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δυναμική παρουσία των τοπικών προϊόντων και παραγωγών από τα νησιά

 Δυναμική παρουσία των τοπικών μας προϊόντων στο Metropolitan Expo, στο Ελευθέριος Βενιζέλος – στην Αθήνα, πέτυχαν οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τροφίμων ποτών MARKETEXPO που διεξήχθη το διήμερο 5 – 7 Οκτωβρίου 2018.

Παραγωγοί από εννέα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, την Λέρο, τη Νάξο, την Πάρο, την Τήνο, την Κέα, την Αμοργό, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους αλλά και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με επιχειρήσεις από την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη.

Οι παραγωγοί που συμμετείχαν δήλωσαν ικανοποιημένοι και ευχαρίστησαν στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονα  Ζαννετίδη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις ευκαιρίες που τους δίνει ώστε να προβάλουν, να αναδείξουν αλλά και να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο αγορές.

Προϊόντα που προβλήθηκαν από τα νησιά ήταν: τυριά, κρασιά, μαρμελάδες, λαδόπιτες, προϊόντα αλόης, αρτοσκευάσματα, προϊόντα μέλισσας, χυμοί και άλλα πολλά.

Η MARKETEXPO αποτελεί την εξέλιξη της έκθεσης Super Market, Mini Market και Περίπτερο με σκοπό να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Καθαρός στόχος της MARKETEXPO είναι να αποτελέσει την έκθεση για όλη την αγορά πώλησης τροφίμων και ποτών, από το super market έως το εστιατόριο και τους χονδρέμπορους και διανομείς τους.

Στην έκθεση συμμετείχαν εταιρείες που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων αλλά και υπηρεσιών και δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες: Τυριά, αλλαντικά, delicatessen & gourmet, κρασιά, ποτά, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά, προϊόντα αρτοζαχαροπλαστείου, σνακ, ροφήματα, έτοιμα γεύματα, τυποποιημένα & κατεψυγμένα τρόφιμα, είδη οπωροπωλείου, εξοπλισμός καταστημάτων και nonfood προϊόντα.

Μετά το πέρας της έκθεσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ευχαριστημένος, διότι και οι παραγωγοί μας είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που πετύχαμε με την ευκαιρία της παρουσίας μας στη MARKETEXPO στην Αθήνα.

Οι παραγωγοί από τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία να συνάψουν συμφωνίες με εμπόρους από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθειά γιατί παράγεται εξαιρετικό αποτέλεσμα αφού προβάλλονται και αναδεικνύονται τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά ενώ οι παραγωγοί μας αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχουν την ευκαιρία να τα προωθήσουν στις αγορές».

Πηγή: dimokratiki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »