Η πιο γευστική και εύκολη γαριδομακαρονάδα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές.
Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες της και συναντάμε αγνούς εγκάρδιους ανθρώπους που μας υποδέχονται και μας προσκαλούν να γευτούμε τις παραδοσιακές τους λιχουδιές.
Εκτός από το ντόπιο πεντανόστιμο κρέας ,τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά  είναι οι πρωταγωνιστές στο νησί που στα χέρια ενός “μάστορα” μάγειρα μετατρέπονται σε απολαυστικά πιάτα!
Την συνταγή για την πιο γευστική και εύκολη γαριδομακαρονάδα Λέρου μας στέλνει ο μάγειρας Χρήστος Μπούτσης!
 

 

Υλικά 

Μακαρόνια της αρεσκείας μας  500 gr

Γαρίδες μεγάλες 12

Eλαιόλαδο  1  φλυτζάνι του καφέ

Κρεμμύδι  1 ψιλοκομμένο

Σκόρδο 1 σκελίδα  πολύ ψιλοκομμένη 

Λικέρ βασιλικού  1/2 ποτ. κρασιού από Sweet Leros 

Ντομάτες ψιλοκομμένες 500 gr 

Ζάχαρη 1/2 κουτ. σούπας

Μαϊντανός 1 κουτ. σούπας  πολύ ψιλοκομμένος

Αλάτι –  πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το λικέρ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ . Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη τηγάνι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, τις ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τις αποσύρουμε πάλι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως  βάζοντας κάτω τα μακαρόνια με τη σάλτσα και από πάνω τις γαρίδες!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Χρήστος Μπούτσης 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »