Η πιο γευστική και εύκολη γαριδομακαρονάδα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές.
Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες της και συναντάμε αγνούς εγκάρδιους ανθρώπους που μας υποδέχονται και μας προσκαλούν να γευτούμε τις παραδοσιακές τους λιχουδιές.
Εκτός από το ντόπιο πεντανόστιμο κρέας ,τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά  είναι οι πρωταγωνιστές στο νησί που στα χέρια ενός “μάστορα” μάγειρα μετατρέπονται σε απολαυστικά πιάτα!
Την συνταγή για την πιο γευστική και εύκολη γαριδομακαρονάδα Λέρου μας στέλνει ο μάγειρας Χρήστος Μπούτσης!
 

 

Υλικά 

Μακαρόνια της αρεσκείας μας  500 gr

Γαρίδες μεγάλες 12

Eλαιόλαδο  1  φλυτζάνι του καφέ

Κρεμμύδι  1 ψιλοκομμένο

Σκόρδο 1 σκελίδα  πολύ ψιλοκομμένη 

Λικέρ βασιλικού  1/2 ποτ. κρασιού από Sweet Leros 

Ντομάτες ψιλοκομμένες 500 gr 

Ζάχαρη 1/2 κουτ. σούπας

Μαϊντανός 1 κουτ. σούπας  πολύ ψιλοκομμένος

Αλάτι –  πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το λικέρ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ . Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη τηγάνι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, τις ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τις αποσύρουμε πάλι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως  βάζοντας κάτω τα μακαρόνια με τη σάλτσα και από πάνω τις γαρίδες!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Χρήστος Μπούτσης 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »