Η πιο γευστική και εύκολη γαριδομακαρονάδα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές.
Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες της και συναντάμε αγνούς εγκάρδιους ανθρώπους που μας υποδέχονται και μας προσκαλούν να γευτούμε τις παραδοσιακές τους λιχουδιές.
Εκτός από το ντόπιο πεντανόστιμο κρέας ,τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά  είναι οι πρωταγωνιστές στο νησί που στα χέρια ενός “μάστορα” μάγειρα μετατρέπονται σε απολαυστικά πιάτα!
Την συνταγή για την πιο γευστική και εύκολη γαριδομακαρονάδα Λέρου μας στέλνει ο μάγειρας Χρήστος Μπούτσης!
 

 

Υλικά 

Μακαρόνια της αρεσκείας μας  500 gr

Γαρίδες μεγάλες 12

Eλαιόλαδο  1  φλυτζάνι του καφέ

Κρεμμύδι  1 ψιλοκομμένο

Σκόρδο 1 σκελίδα  πολύ ψιλοκομμένη 

Λικέρ βασιλικού  1/2 ποτ. κρασιού από Sweet Leros 

Ντομάτες ψιλοκομμένες 500 gr 

Ζάχαρη 1/2 κουτ. σούπας

Μαϊντανός 1 κουτ. σούπας  πολύ ψιλοκομμένος

Αλάτι –  πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το λικέρ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ . Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη τηγάνι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, τις ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τις αποσύρουμε πάλι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως  βάζοντας κάτω τα μακαρόνια με τη σάλτσα και από πάνω τις γαρίδες!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Χρήστος Μπούτσης 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »