Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία Απέραντο Γαλάζιο γυρίστηκε εδώ. Η θέα της θάλασσας του Αιγαίου αφοπλιστική ενώ οι παραλίες της  με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και τις σπηλιές τους , μαγικές.
Η Χώρα χτισμένη στο κέντρο του νησιού ανάμεσα σε μικρούς λόφους ,αποτελεί για πολλούς την ομορφότερη χώρα των Κυκλάδων.Τα μικρά κατάλευκα σοκάκια της,  στολισμένα με ανθισμένες βουκαμβίλιες , τα παραδοσιακής  αρχιτεκτονικής σπίτια ,τα παραδοσιακά καφενεία αλλά και οι σκιερές πλατείες της μας προσκαλούν να αφεθούμε  στη μαγεία της.
Με 2 λιμάνια , τα Κατάπολα και την Αιγιάλη ,3 πανέμορφα χωριά  τα Θολάρια, τη Λαγκάδα και τον Ποταμό και την Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας , αυτό το θαύμα της φύσης που ειναι ορατή μόνο από την θάλασσα  η Αμοργός καμαρώνει στο Αιγαίο και ανταμείβει  κάθε επισκέπτη.
Η κουζίνα της απλή αλλά πεντανόστιμη , με συνταγές όπου πρωταγωνιστεί το κατσικίσιο κρέας  αλλά και τα ψάρια
Δεν θα ξεχάσουμε να δοκιμάσουμε Αμοργιανό πατατάτο, χορτόπιτες, ομελέτα με καβουρμά, κακαβιά,μεθυσμένα Αμοργιανά, ξυδάτο, ξεροτήγανα,αμοργιανό φάβα ή μαγείρεμα , παστέλι και φυσικά ψημένη ρακή.

Πεντανόστιμη , θαλασσινή κακαβιά  από την Αμοργό. Από τα  πιο ωραία Αιγαιοπελαγίτικα πιάτα, η κακκαβιά με τα ολόφρεσκα ψάρια  είναι το φαγητό του ψαρά, νησιώτικο, ελληνικό,  που αγαπούν όλοι.

 

                                      
Υλικά: 

Ελαιόλαδο 1 ½ φλιτζάνι 

Κρεμμύδια 3

Πατάτες 2

Πετρόψαρα διάφορα 1 ½ κιλό  – και μικροί σκορπιοί-

Χυμός από 2-3 λεμόνια

Αλάτι

 

Πιπέρι

Μαϊντανός   

Λάδι     

                                                                                      

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πασπαλίζουμε με λεμόνι και τα αλατίζουμε.  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πατάτα στα τέσσερα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα.Τα βράζουμε για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τοποθετούμε τα ψάρια στρώσεις – στρώσεις, αρχίζοντας πρώτα από τα μεγάλα.

Αλατίζουμε ξανά τα ψάρια σε κάθε στρώση χωριστά. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάζει τα ψάρια, βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, βγάζουμε τα ψάρια με μια τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε την σούπα.
Την σερβίρουμε στα πιάτα και χωριστά  τα ψάρια περιχύνοντας τα με το λαδολέμονο και τον μαϊντανό.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »