Καλαμαράκια γεμιστά στη γάστρα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή από Λέρο δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι
  • 1 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Πιπέρι – αλάτι πολύ λίγο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες
  • 3 πατάτες

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια

Ψιλοκόβουμε τα μουστάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά να βγάλουν το νερό τους ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Βάζουμε στο λάδι να καβουρδιστούν τα καλαμαράκια και αφού ροδίσουν ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Σκεπάζουμε και το τηγάνι να μην πετάγεται το λάδι. Ρίχνουμε το ρύζι, το δυόσμο το πελτέ ντομάτας και <σβήνουμε>με χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται!! Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου να χυλώσει.

Στη γάστρα μας κόβουμε φέτες πατάτας και καλύπτουμε το πάτο και τοποθετούμε και ντομάτα πάνω από αυτές. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια όχι πάρα πολύ και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ή παραπάνω γέμιση στην αρχή ή πατάτες σε μισοφέγγαρο δημιουργώντας έτσι έξτρα γέμιση για το σερβίρισμα μας. Ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι καθαρίζουμε με κουτάλα για να πάρουμε τα αρώματα και περιχύνουμε τα καλαμάρια.

Να προσέξουμε να είναι σκεπασμένα με νερό. Για περισσότερα αρώματα και δροσιά τοποθετούμε πάλι φέτες ντομάτας από τη πάνω μεριά.

Τα τοποθετούμε στο φούρνο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 10 λεπτά πάνω κάτω για μισή ώρα και κάτι παραπάνω ή ανάλογα με τη κάθε νοικοκυρά πως έχει συνηθίσει το φούρνο της.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »