Καλαμαράκια γεμιστά στη γάστρα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή από Λέρο δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι
  • 1 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Πιπέρι – αλάτι πολύ λίγο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες
  • 3 πατάτες

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια

Ψιλοκόβουμε τα μουστάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά να βγάλουν το νερό τους ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Βάζουμε στο λάδι να καβουρδιστούν τα καλαμαράκια και αφού ροδίσουν ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Σκεπάζουμε και το τηγάνι να μην πετάγεται το λάδι. Ρίχνουμε το ρύζι, το δυόσμο το πελτέ ντομάτας και <σβήνουμε>με χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται!! Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου να χυλώσει.

Στη γάστρα μας κόβουμε φέτες πατάτας και καλύπτουμε το πάτο και τοποθετούμε και ντομάτα πάνω από αυτές. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια όχι πάρα πολύ και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ή παραπάνω γέμιση στην αρχή ή πατάτες σε μισοφέγγαρο δημιουργώντας έτσι έξτρα γέμιση για το σερβίρισμα μας. Ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι καθαρίζουμε με κουτάλα για να πάρουμε τα αρώματα και περιχύνουμε τα καλαμάρια.

Να προσέξουμε να είναι σκεπασμένα με νερό. Για περισσότερα αρώματα και δροσιά τοποθετούμε πάλι φέτες ντομάτας από τη πάνω μεριά.

Τα τοποθετούμε στο φούρνο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 10 λεπτά πάνω κάτω για μισή ώρα και κάτι παραπάνω ή ανάλογα με τη κάθε νοικοκυρά πως έχει συνηθίσει το φούρνο της.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »