Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά!

Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις πιο μαγευτικές χώρες των Κυκλάδων. Πλούσιες οι συνταγές της με βότανα και αρωματικά όπως μάραθο, κρόκο, κύμινο.
Αγαπημένο τοπικό πιάτο η κάπαρη γιαχνί  είναι ο καλύτερος μεζές πριν το κυρίως αλλά και συνοδευτικό!

 

Υλικά

Κάπαρη  ξερή  1/2  κιλό 

Κρεμμύδια χοντροκομμένα  1 κιλό .

Ντομάτες 1  κιλό κομμένες σε κυβάκια.

Λάδι –

Αλάτι 

Πιπέρι  3-4 κόκκους

Μπαχάρι 

Δάφνη 2 φύλλα

 

 

Εκτέλεση

 

Μαζεύουμε την κάπαρη την πιο μεγάλη και την ξεραίνουμε στην σκιά. Όταν είναι να την μαγειρέψουμε την ζεματάμε και την βάζουμε στο τρυπητό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε  χοντρά κομμάτια και τις ντομάτες  σε κυβάκια.

Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε την ντομάτα, την δάφνη, το μπαχάρι σε κόκκους,  αλάτι, πιπέρι  και λίγο νερό μέχρι να βράσει καλά.
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε την κάπαρη να πάρει 2-3  βράσεις και την κατεβάζουμε αμέσως.

Tips

Δεν χρειάζεται πολύ νερό, πρέπει να είναι στεγνή.

Σερβίρεται σαν ορεκτικό αλλά και σαν συνοδευτικό.

 

Kαλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Πηγή: Σύλλογος γυναικών Σερίφου “η Ανδρομέδα”https://www.serifos-andromeda.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »