Καραβίδες σωτέ με κρέμα καλαμποκιού, μαριναρισμένο καλαμπόκι με τρούφα και πίκλα σιναπόσπορου

Από τον chef Σπύρο Ασίμη
Συνταγή για 4 άτομα

Καραβίδες

Καθαρίζουμε 8 μεγάλες ουρές καραβίδας από το κέλυφος και τις χαράζουμε.

Κρέμα καλαμποκιού

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο βούτυρο, 2 κλωνάρια Θυμάρι και 200 γρ καλαμπόκι.

Σβήνουμε με λίγο κονιάκ και προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός.
Προσθέτουμε 200 γρ κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 10 λεπτά

Περνάμε από μπλέντερ με 5 γρ λάδι τρούφας.

Πίκλα σιναπόσπορου

Βράζουμε  50γρ σιναπόσπορο περίπου 20 λεπτά και κρυώνουμε. Φτιάχνουμε τη πίκλα βράζοντας σε κατσαρόλα 100 γρ ζάχαρη, 20 γρ ξίδι και 300 γρ νερό. Όπως είναι ζεστή η πίκλα βάζουμε το σιναπόσπορο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τσίπς μαύρου ρυζιού με μαύρο σκόρδο

Βράζουμε 50γρ μαύρο ρύζι μέχρι να μαλακώσει αρκετά, με 1 τεμ μαύρο σκόρδο.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ρύζι με το σκόρδο. Απλώνουμε το χυλό που προκύπτει σε ταψί με λαδόκολλα 1/2 εκ πάχος και αποξηραίνουμε στον φούρνο στους 60 βαθμούς για 4 ώρες.

Κατόπιν αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες πριν χρησιμοποιήσουμε.

Σε κατσαρόλα με σπορέλαιο τηγανίζουμε στους 200 βαθμούς για λίγα δευτερόλεπτα.

Καλαμπόκι μαριναρισμένο με τρούφα

Μαρινάρουμε 100 γρ καλαμπόκι με 10 γρ μαύρη τρούφα ψιλοκομμένη, 20γρ ελαιόλαδο και 5 γρ λευκό βαλσάμικο.

Παρουσίαση

Σοτάρουμε τις καραβίδες με ελαιόλαδο.

Σε κάθε πιάτο βάζουμε στη μέση κρέμα καλαμποκιού και γύρω από τη κρέμα βάζουμε 2 κουταλιές  καλαμπόκι, από πάνω 2 καραβίδες, πίκλα σιναπόσπορου, τσιπς μαύρου ρυζιού και φύτρες καλαμποκιού.

Καλή απόλαυση!

Spread the love
  • 30
    Shares