Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δια χειρός chef Νίκου Κουλούσια

Υλικά

50 ml έ.π. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το σύγκλινο
500 γρ. κάστανα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 πράσο, το άσπρο μέρος, σε ροδέλες
1 λίτρο ζωμός κότας, σπιτικός ή ψυγείου
50 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού, τα φυλλαράκια, ή 1 κ.γ. ξερό, τριμμένο
αλάτι & φρεσκοτριμένο πιπέρι
100 γρ. σύγκλινο Μάνης (καπνιστό χοιρινό), σε κύβους
100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά.

 

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κάστανα και το πράσο για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Σβήνουμε με τον ζωμό κότας και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το θυμάρι και ανακατεύουμε να λιώσει. Περνάμε τη σούπα από ένα ψιλό σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε κομμάτια υλικών που δεν πολτοποιήθηκαν. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το σύγκλινο για 6-7 λεπτά.
Το διατηρούμε ζεστό σε ένα ταψάκι στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (40°C-50°C).

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή (σαν την κρέμα του καπουτσίνο). Μοιράζουμε τη σούπα σε κούπες του καφέ, συνεχίζουμε μοιράζοντας την κρέμα και γαρνίρουμε την κάθε σούπα με 2-3 κύβους χοιρινού.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι. Σερβίρεται ζεστή.

Tip

Αν δεν βρείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σύγκλινο Μάνης, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπέικον (σε κύβους ή καρέ) το οποίο θα σοτάρετε για 3-4 λεπτά για να γίνει τραγανό.
Δεν χρειάζεται να διατηρηθεί ζεστό, σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: Δεκάδες εστιατόρια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Al Dente”Video”

    Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Δεκάδες εστιατόρια σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν τη μέρα αυτή, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «Al Dente» που διοργανώνουν

    Περισσότερα »