Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δια χειρός chef Νίκου Κουλούσια

Υλικά

50 ml έ.π. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το σύγκλινο
500 γρ. κάστανα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 πράσο, το άσπρο μέρος, σε ροδέλες
1 λίτρο ζωμός κότας, σπιτικός ή ψυγείου
50 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού, τα φυλλαράκια, ή 1 κ.γ. ξερό, τριμμένο
αλάτι & φρεσκοτριμένο πιπέρι
100 γρ. σύγκλινο Μάνης (καπνιστό χοιρινό), σε κύβους
100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά.

 

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κάστανα και το πράσο για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Σβήνουμε με τον ζωμό κότας και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το θυμάρι και ανακατεύουμε να λιώσει. Περνάμε τη σούπα από ένα ψιλό σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε κομμάτια υλικών που δεν πολτοποιήθηκαν. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το σύγκλινο για 6-7 λεπτά.
Το διατηρούμε ζεστό σε ένα ταψάκι στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (40°C-50°C).

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή (σαν την κρέμα του καπουτσίνο). Μοιράζουμε τη σούπα σε κούπες του καφέ, συνεχίζουμε μοιράζοντας την κρέμα και γαρνίρουμε την κάθε σούπα με 2-3 κύβους χοιρινού.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι. Σερβίρεται ζεστή.

Tip

Αν δεν βρείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σύγκλινο Μάνης, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπέικον (σε κύβους ή καρέ) το οποίο θα σοτάρετε για 3-4 λεπτά για να γίνει τραγανό.
Δεν χρειάζεται να διατηρηθεί ζεστό, σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »