Καταπληκτική μυζηθρόπιτα Πάρου με μέλι και κανέλα από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όμορφη  και φωτεινή να ακτινοβολεί το φως του ήλιου στο λευκό μάρμαρο της , η Πάρος είναι ένας τόπος μαγικός που διατηρεί την γοητεία του όσα χρόνια και να περάσουν  .Πλακόστρωτα στενά, λευκά σπιτάκια με βουκαμβίλιες πανέμορφες παραλίες και με την βασίλισσα της κοσμικής πλευράς την Νάουσα να καμαρώνει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική , τους αρχαιολογικούς χώρους ,τις εκκλησιές ,το ενετικό κάστρο και τα καΐκια στο λιμανάκι της !

Η κουζίνα της απλή βασίζεται στις αγνές πρώτες ύλες, με  τυρόπιτες, μυζηθρόπιτες, κολοκυθόπιτες, την «γούνα», κολιός που στεγνώνει στον ήλιο και ψήνεται στα κάρβουνα, λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα  ρεβιθάδα, ντοματοσαλάτα με ξινομυζήθρα και κάππαρη Πάρου, καραβόλους (σαλιγκάρια) φρικασέ, και εξαιρετικά κρασιά!
Η συνταγή για μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι φανταστική και πολύ εύκολη!

 

Υλικά συνταγής

Μυζήθρα 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη  καλά στραγγισμένη

Ζάχαρη 1½ φλυτζάνι

Μέλι  θυμαρίσιο 3/4 φλυτζανιού

Αβγά 5  χτυπημένα

Μαστίχα 1/2 κ.γλυκού κοπανισμένη

Αλάτι 2 πρέζες 

Κανέλα 1/2 κ.γλυκού 

Ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)

Σιμιγδάλι 2 κ.σούπας

Μέλι 1/2 φλυτζάνι για το σερβίρισμα

Κανέλα λίγη  για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.

Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος.
Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.

 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την συνταγή της από  το www.argiro.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »