Καταπληκτική μυζηθρόπιτα Πάρου με μέλι και κανέλα από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όμορφη  και φωτεινή να ακτινοβολεί το φως του ήλιου στο λευκό μάρμαρο της , η Πάρος είναι ένας τόπος μαγικός που διατηρεί την γοητεία του όσα χρόνια και να περάσουν  .Πλακόστρωτα στενά, λευκά σπιτάκια με βουκαμβίλιες πανέμορφες παραλίες και με την βασίλισσα της κοσμικής πλευράς την Νάουσα να καμαρώνει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική , τους αρχαιολογικούς χώρους ,τις εκκλησιές ,το ενετικό κάστρο και τα καΐκια στο λιμανάκι της !

Η κουζίνα της απλή βασίζεται στις αγνές πρώτες ύλες, με  τυρόπιτες, μυζηθρόπιτες, κολοκυθόπιτες, την «γούνα», κολιός που στεγνώνει στον ήλιο και ψήνεται στα κάρβουνα, λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα  ρεβιθάδα, ντοματοσαλάτα με ξινομυζήθρα και κάππαρη Πάρου, καραβόλους (σαλιγκάρια) φρικασέ, και εξαιρετικά κρασιά!
Η συνταγή για μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι φανταστική και πολύ εύκολη!

 

Υλικά συνταγής

Μυζήθρα 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη  καλά στραγγισμένη

Ζάχαρη 1½ φλυτζάνι

Μέλι  θυμαρίσιο 3/4 φλυτζανιού

Αβγά 5  χτυπημένα

Μαστίχα 1/2 κ.γλυκού κοπανισμένη

Αλάτι 2 πρέζες 

Κανέλα 1/2 κ.γλυκού 

Ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)

Σιμιγδάλι 2 κ.σούπας

Μέλι 1/2 φλυτζάνι για το σερβίρισμα

Κανέλα λίγη  για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.

Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος.
Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.

 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την συνταγή της από  το www.argiro.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »