Καταπληκτική μυζηθρόπιτα Πάρου με μέλι και κανέλα από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όμορφη  και φωτεινή να ακτινοβολεί το φως του ήλιου στο λευκό μάρμαρο της , η Πάρος είναι ένας τόπος μαγικός που διατηρεί την γοητεία του όσα χρόνια και να περάσουν  .Πλακόστρωτα στενά, λευκά σπιτάκια με βουκαμβίλιες πανέμορφες παραλίες και με την βασίλισσα της κοσμικής πλευράς την Νάουσα να καμαρώνει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική , τους αρχαιολογικούς χώρους ,τις εκκλησιές ,το ενετικό κάστρο και τα καΐκια στο λιμανάκι της !

Η κουζίνα της απλή βασίζεται στις αγνές πρώτες ύλες, με  τυρόπιτες, μυζηθρόπιτες, κολοκυθόπιτες, την «γούνα», κολιός που στεγνώνει στον ήλιο και ψήνεται στα κάρβουνα, λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα  ρεβιθάδα, ντοματοσαλάτα με ξινομυζήθρα και κάππαρη Πάρου, καραβόλους (σαλιγκάρια) φρικασέ, και εξαιρετικά κρασιά!
Η συνταγή για μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι φανταστική και πολύ εύκολη!

 

Υλικά συνταγής

Μυζήθρα 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη  καλά στραγγισμένη

Ζάχαρη 1½ φλυτζάνι

Μέλι  θυμαρίσιο 3/4 φλυτζανιού

Αβγά 5  χτυπημένα

Μαστίχα 1/2 κ.γλυκού κοπανισμένη

Αλάτι 2 πρέζες 

Κανέλα 1/2 κ.γλυκού 

Ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)

Σιμιγδάλι 2 κ.σούπας

Μέλι 1/2 φλυτζάνι για το σερβίρισμα

Κανέλα λίγη  για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.

Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος.
Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.

 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την συνταγή της από  το www.argiro.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »