Καβουροπίλαφο απο τον αρχιμάγειρα Νίκο Φωτιάδη

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 καβούρια μπλε ανοιγμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
  • 1/3 φλιτζανιού πράσο ψιλοκομμένο
  • κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, σε καρεδάκια
  • ¼ πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • ¼ πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 100γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ποτηράκι ούζο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 50γρ. βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200ml ζωμό κότας
  • 200γρ. ρύζι για ριζότο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοκομμένο

 

Διαδικασία

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε πλύνει καλά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.

Όταν γυαλίσει προσθέτουμε το καβούρι και τις πιπεριές.
Αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με το ούζο και το κρασί. Μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε τα ντοματάκια και το ζωμό.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και κυκλικά για να μη σπάσει ο κόκκος, μέχρι να γίνει το πιλάφι.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον υγρά.
Στο τέλος ρίχνουμε τον κόλιανδρο και το βούτυρο για να γλασάρει το καβουροπίλαφο.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »