Υλικά (για 2 άτομα)
- 2 καβούρια μπλε ανοιγμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
- 1/3 φλιτζανιού πράσο ψιλοκομμένο
- κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
- ½ φινόκιο, σε καρεδάκια
- ¼ πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
- ¼ πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
- 100γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
- ½ ποτηράκι ούζο
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- 50γρ. βούτυρο
- 100ml ελαιόλαδο
- 200ml ζωμό κότας
- 200γρ. ρύζι για ριζότο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοκομμένο
Διαδικασία
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε πλύνει καλά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
Όταν γυαλίσει προσθέτουμε το καβούρι και τις πιπεριές.
Αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με το ούζο και το κρασί. Μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε τα ντοματάκια και το ζωμό.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και κυκλικά για να μη σπάσει ο κόκκος, μέχρι να γίνει το πιλάφι.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον υγρά.
Στο τέλος ρίχνουμε τον κόλιανδρο και το βούτυρο για να γλασάρει το καβουροπίλαφο.
Πρόσθεσε ένα σχόλιο