Καβουροπίλαφο απο τον αρχιμάγειρα Νίκο Φωτιάδη

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 καβούρια μπλε ανοιγμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
  • 1/3 φλιτζανιού πράσο ψιλοκομμένο
  • κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, σε καρεδάκια
  • ¼ πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • ¼ πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 100γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ποτηράκι ούζο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 50γρ. βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200ml ζωμό κότας
  • 200γρ. ρύζι για ριζότο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοκομμένο

 

Διαδικασία

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε πλύνει καλά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.

Όταν γυαλίσει προσθέτουμε το καβούρι και τις πιπεριές.
Αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με το ούζο και το κρασί. Μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε τα ντοματάκια και το ζωμό.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και κυκλικά για να μη σπάσει ο κόκκος, μέχρι να γίνει το πιλάφι.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον υγρά.
Στο τέλος ρίχνουμε τον κόλιανδρο και το βούτυρο για να γλασάρει το καβουροπίλαφο.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Αλλάζουμε τρόπο σκέψης και πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα στη γη.Εκεί που ανήκουν

    Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές , μας παρακινεί  να μην πετάμε τα κουκούτσια και τους

    Περισσότερα »

    Ελλάδα σ’αγαπώ ποστάρει η Νία Βαρντάλος τρώγοντας λαχταριστή πίτα και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο

    Τη χώρα μας επέλεξε για άλλη μια φορά για τις διακοπές της η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος. Δεν είναι όμως η μόνη

    Περισσότερα »

    Κασιώτικα ντολμαδάκια συνταγή

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια κερδίζουν τις εντυπώσεις λόγω μεγέθους: είναι τα μικρότερα ντολμαδάκια στον κόσμο. Όμως είναι ονομαστά όχι μόνο ως… μινιατούρες αλλά και για τη

    Περισσότερα »

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια είναι τα μικρότερα, αλλά και τα νοστιμότερα που έχετε δοκιμάσει

    Ο Γιώργος Καντέλης του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» μαγειρεύει αυθεντικές συνταγές από το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων  και μιλάει στη Νίκη Μηταρέα! Ενα μικρό νησί με άγρια

    Περισσότερα »

    Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

    Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου. Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή Υλικά

    Περισσότερα »