Κεφτεδάκια αγαπημένα – Συνταγή και μυστικά για ζουμερά και αφράτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Είναι το εθνικό μας αγαπημένο φαγητό .  

Τα βλέπουμε να κυκλοφορούν σε παιδικά πάρτι, αλλά και σε κυριακάτικα τραπέζια. Τρώγονται και σαν σνακ, και σαν υλικό  σε σάντουιτς, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια !

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα  φαγητά, αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τα πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανά στην κρούστα, ζουμερά στο εσωτερικό. Ας δούμε μερικά από αυτά !

Βασική συνταγή :

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1/2 ντομάτα
1 κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι δυόσμος
1 κ.γ ξίδι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα.

Ανακατεύουμε όλα αυτά σε μεγάλο μπολ. Πλάθουμε, τα περνάμε από το αλεύρι και κατόπιν τηγανίζουμε.

Μυστικά 

1. Ζυμώνουμε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Χρησιμοποιούμε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

3.  Μουσκεύουμε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίζουμε με νερό. Την ώρα της ζύμωσης ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6.  Αφού ζυμώνουμε αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »