Κεφτεδάκια αγαπημένα – Συνταγή και μυστικά για ζουμερά και αφράτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Είναι το εθνικό μας αγαπημένο φαγητό .  

Τα βλέπουμε να κυκλοφορούν σε παιδικά πάρτι, αλλά και σε κυριακάτικα τραπέζια. Τρώγονται και σαν σνακ, και σαν υλικό  σε σάντουιτς, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια !

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα  φαγητά, αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τα πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανά στην κρούστα, ζουμερά στο εσωτερικό. Ας δούμε μερικά από αυτά !

Βασική συνταγή :

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1/2 ντομάτα
1 κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι δυόσμος
1 κ.γ ξίδι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα.

Ανακατεύουμε όλα αυτά σε μεγάλο μπολ. Πλάθουμε, τα περνάμε από το αλεύρι και κατόπιν τηγανίζουμε.

Μυστικά 

1. Ζυμώνουμε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Χρησιμοποιούμε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

3.  Μουσκεύουμε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίζουμε με νερό. Την ώρα της ζύμωσης ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6.  Αφού ζυμώνουμε αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο Γιάννης Χ/Γρηγορίου Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών μιλάει στο Foodme

    Η συνάντηση μου με τον Γιάννη Χατζηγρηγορίου τον Ιανουάριο στην Expotrof  ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και η συνέντευξη μας ξαφνική αυτό που λέμε “στο πόδι”.Δεν

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας 200gr. παστό κολιό #Λαλας

    Περισσότερα »

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »