Κεφτεδάκια αγαπημένα – Συνταγή και μυστικά για ζουμερά και αφράτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Είναι το εθνικό μας αγαπημένο φαγητό .  

Τα βλέπουμε να κυκλοφορούν σε παιδικά πάρτι, αλλά και σε κυριακάτικα τραπέζια. Τρώγονται και σαν σνακ, και σαν υλικό  σε σάντουιτς, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια !

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα  φαγητά, αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τα πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανά στην κρούστα, ζουμερά στο εσωτερικό. Ας δούμε μερικά από αυτά !

Βασική συνταγή :

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1/2 ντομάτα
1 κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι δυόσμος
1 κ.γ ξίδι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα.

Ανακατεύουμε όλα αυτά σε μεγάλο μπολ. Πλάθουμε, τα περνάμε από το αλεύρι και κατόπιν τηγανίζουμε.

Μυστικά 

1. Ζυμώνουμε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Χρησιμοποιούμε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

3.  Μουσκεύουμε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίζουμε με νερό. Την ώρα της ζύμωσης ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6.  Αφού ζυμώνουμε αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »