Κεφτεδάκια αγαπημένα – Συνταγή και μυστικά για ζουμερά και αφράτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Είναι το εθνικό μας αγαπημένο φαγητό .  

Τα βλέπουμε να κυκλοφορούν σε παιδικά πάρτι, αλλά και σε κυριακάτικα τραπέζια. Τρώγονται και σαν σνακ, και σαν υλικό  σε σάντουιτς, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια !

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα  φαγητά, αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τα πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανά στην κρούστα, ζουμερά στο εσωτερικό. Ας δούμε μερικά από αυτά !

Βασική συνταγή :

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1/2 ντομάτα
1 κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι δυόσμος
1 κ.γ ξίδι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα.

Ανακατεύουμε όλα αυτά σε μεγάλο μπολ. Πλάθουμε, τα περνάμε από το αλεύρι και κατόπιν τηγανίζουμε.

Μυστικά 

1. Ζυμώνουμε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Χρησιμοποιούμε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

3.  Μουσκεύουμε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίζουμε με νερό. Την ώρα της ζύμωσης ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6.  Αφού ζυμώνουμε αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »

    Κολοκυθόσποροι – ο γνωστός μας πασατέμπος-.Αυτές οι μικρές θρεπτικές “βόμβες”

    Οι κολοκυθόσποροι είναι μίνι θρεπτικές «βόμβες» από μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών και ενώσεων όπως φυτοστερόλες και αντιοξειδωτικά που ενσωματώνονται εύκολα στη διατροφή και μπορούν

    Περισσότερα »

    Αλλάζουμε τρόπο σκέψης και πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα στη γη.Εκεί που ανήκουν

    Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές , μας παρακινεί  να μην πετάμε τα κουκούτσια και τους

    Περισσότερα »

    Ελλάδα σ’αγαπώ ποστάρει η Νία Βαρντάλος τρώγοντας λαχταριστή πίτα και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο

    Τη χώρα μας επέλεξε για άλλη μια φορά για τις διακοπές της η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος. Δεν είναι όμως η μόνη

    Περισσότερα »