Κεφτεδάκια αγαπημένα – Συνταγή και μυστικά για ζουμερά και αφράτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Είναι το εθνικό μας αγαπημένο φαγητό .  

Τα βλέπουμε να κυκλοφορούν σε παιδικά πάρτι, αλλά και σε κυριακάτικα τραπέζια. Τρώγονται και σαν σνακ, και σαν υλικό  σε σάντουιτς, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια !

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα  φαγητά, αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τα πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανά στην κρούστα, ζουμερά στο εσωτερικό. Ας δούμε μερικά από αυτά !

Βασική συνταγή :

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1/2 ντομάτα
1 κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι δυόσμος
1 κ.γ ξίδι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα.

Ανακατεύουμε όλα αυτά σε μεγάλο μπολ. Πλάθουμε, τα περνάμε από το αλεύρι και κατόπιν τηγανίζουμε.

Μυστικά 

1. Ζυμώνουμε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Χρησιμοποιούμε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

3.  Μουσκεύουμε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίζουμε με νερό. Την ώρα της ζύμωσης ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6.  Αφού ζυμώνουμε αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »