Κεφτεδάκια ούζου από την Λέσβο δια χειρός chef Στράτου Ιωσηφέλλη

Η Λέσβος είναι το νησί των γεύσεων και των αρωμάτων. Ούζο μοσχοβολιστό παραγωγής τους, λάδι αγνό μυτιληνιό και αρωματικά μυρωδικά , είναι κάποια

από τα υλικά της συνταγής που μας στέλνει ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης.

Υλικά:

Κιμάς Χοιρινός 300 gr

Κιμάς Βοδινός 300 gr

Κρεμμύδι τριµµένο στον τρίφτη 200 gr

1 Αβγό

Χωριάτικο Ψωµί 120 gr

Κύμινο 2 πρέζες 

Ρίγανη 2 πρέζες

Καπνιστή πάπρικα 2 πρέζες 

Ούζο 30 gr

Ξύδι 10 gr

Χυµός λεµόνι 10 gr

Ελαιόλαδο

Δυόσµος ψιλοκοµµένος 10 gr

Μαϊντανός ψιλοκοµµένος 10 gr

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισµα

Αλάτι

Πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης

Αφαιρούµε την κόρα από το ψωµί, το κόβουµε κύβους,το µουσκεύουµε σε χλιαρό νερό και το στύβουµε καλά αφού πρώτα
έχει ποτίσει αρκετά. Το βάζουµε σε λεκάνη µε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε καλά το µείγµα.

Πλάθουµε το µείγµα σε µικρά σφαιρικά κεφτεδάκια  περίπου 20 µε 25 κοµµάτια . Τα βάζουµε σε πιατέλα  σκεπασµένα στο ψυγείο
για ½ ώρα. Αλευρώνουµε ελαφρά τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι.

Τα αφαιρούµε µε προσοχή,τα τοποθετούμε να σταθούν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουµε με σαλάτα επιλογής μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Στράτος Ιωσηφέλλης 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »