Κεφτεδάκια ούζου από την Λέσβο δια χειρός chef Στράτου Ιωσηφέλλη

Η Λέσβος είναι το νησί των γεύσεων και των αρωμάτων. Ούζο μοσχοβολιστό παραγωγής τους, λάδι αγνό μυτιληνιό και αρωματικά μυρωδικά , είναι κάποια

από τα υλικά της συνταγής που μας στέλνει ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης.

Υλικά:

Κιμάς Χοιρινός 300 gr

Κιμάς Βοδινός 300 gr

Κρεμμύδι τριµµένο στον τρίφτη 200 gr

1 Αβγό

Χωριάτικο Ψωµί 120 gr

Κύμινο 2 πρέζες 

Ρίγανη 2 πρέζες

Καπνιστή πάπρικα 2 πρέζες 

Ούζο 30 gr

Ξύδι 10 gr

Χυµός λεµόνι 10 gr

Ελαιόλαδο

Δυόσµος ψιλοκοµµένος 10 gr

Μαϊντανός ψιλοκοµµένος 10 gr

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισµα

Αλάτι

Πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης

Αφαιρούµε την κόρα από το ψωµί, το κόβουµε κύβους,το µουσκεύουµε σε χλιαρό νερό και το στύβουµε καλά αφού πρώτα
έχει ποτίσει αρκετά. Το βάζουµε σε λεκάνη µε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε καλά το µείγµα.

Πλάθουµε το µείγµα σε µικρά σφαιρικά κεφτεδάκια  περίπου 20 µε 25 κοµµάτια . Τα βάζουµε σε πιατέλα  σκεπασµένα στο ψυγείο
για ½ ώρα. Αλευρώνουµε ελαφρά τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι.

Τα αφαιρούµε µε προσοχή,τα τοποθετούμε να σταθούν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουµε με σαλάτα επιλογής μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Στράτος Ιωσηφέλλης 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »