Η Λέσβος είναι το νησί των γεύσεων και των αρωμάτων. Ούζο μοσχοβολιστό παραγωγής τους, λάδι αγνό μυτιληνιό και αρωματικά μυρωδικά , είναι κάποια
από τα υλικά της συνταγής που μας στέλνει ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης.
Υλικά:
Κιμάς Χοιρινός 300 gr
Κιμάς Βοδινός 300 gr
Κρεμμύδι τριµµένο στον τρίφτη 200 gr
1 Αβγό
Χωριάτικο Ψωµί 120 gr
Κύμινο 2 πρέζες
Ρίγανη 2 πρέζες
Καπνιστή πάπρικα 2 πρέζες
Ούζο 30 gr
Ξύδι 10 gr
Χυµός λεµόνι 10 gr
Ελαιόλαδο
Δυόσµος ψιλοκοµµένος 10 gr
Μαϊντανός ψιλοκοµµένος 10 gr
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισµα
Αλάτι
Πιπέρι
Τρόπος Εκτέλεσης
Αφαιρούµε την κόρα από το ψωµί, το κόβουµε κύβους,το µουσκεύουµε σε χλιαρό νερό και το στύβουµε καλά αφού πρώτα
έχει ποτίσει αρκετά. Το βάζουµε σε λεκάνη µε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε καλά το µείγµα.
Πλάθουµε το µείγµα σε µικρά σφαιρικά κεφτεδάκια περίπου 20 µε 25 κοµµάτια . Τα βάζουµε σε πιατέλα σκεπασµένα στο ψυγείο
για ½ ώρα. Αλευρώνουµε ελαφρά τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι.
Τα αφαιρούµε µε προσοχή,τα τοποθετούμε να σταθούν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουµε με σαλάτα επιλογής μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Στράτος Ιωσηφέλλης
Πρόσθεσε ένα σχόλιο