Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή και κείμενο από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου

Γλυκιά βουτυρένια, κερασένια τάρτα με κρέμα τυριού που λιώνει στο στόμα. Κάπως έτσι θα έλεγα ότι μοιάζει το γλυκό που βλέπετε και θα φτιάξουμε. Λατρεύω τα κεράσια θα μου πείτε και ποιος δεν τα λατρεύει. Μπορείτε να φτιάξετε και με άλλα αγαπημένα σας φρούτα την τάρτα. Γίνεται τέλεια και με μπλούμπερις, πάμε να φτιάξουμε παρέα την κερασένια.

Υλικά για την ζύμη

265 γρ αλεύρι

30 γρ ζάχαρη

1κ.γ μηλόξυδο

πρέζα αλάτι

115 γρ βούτυρο

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ παγωμένο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι-ζάχαρη-ξύδι-αλάτι και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το βούτυρο παγωμένο κομμένο κυβάκια. Χτυπάμε το αυγό με 2 κ.σ  παγωμένο νερό και το προσθέτουμε στην ζύμη (αν έχετε μεγάλο μούλτι-food processor βοηθάει πολύ). Η ζύμη θα θυμίζει βρεγμένη άμμο δεν θέλει ζύμωμα. Την τυλίγουμε  με μεμβράνη και την βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ελαφρώς αλευρωμένες. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ (Κρατάμε λίγα κεράσια για να τελειώσουμε το γλυκό μας).

Προσθέτουμε τα 50 γρ ζάχαρης-χυμό λεμονιού-κόρν φλάουρ-αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με τον κρόκο και 30 γρ ζάχαρης. Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα την βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε το μισό μίγμα της κρέμας τυριού πάνω στην ζύμη.

Αφήνουμε κενό γύρω – γύρω για να γυρίσουμε την τάρτα . Πάνω από την κρέμα τυριού βάζουμε τα κεράσια και γυρνάμε την ζύμη. Γυρνάμε γύρω – γύρω την ζύμη που αφήσαμε και κλείνουμε την τάρτα. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα της κρέμας που κρατήσαμε.

Βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο την τάρτα μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος. Αλείφουμε την ζύμη με αυγό και πασπαλίζουμε γύρω – γύρω με ζάχαρη. Ψήνουμε σε λαδόκολλα ή σε ανάποδο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου πάντα ανάλογα με τον φούρνο. Και 5 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε κεράσια πάνω από την κρέμα. Μόλις γίνει χρυσή γύρω – γύρω είναι έτοιμη η κερασένια.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε αν αντέξουμε φυσικά!

Καλή γλυκιά όρεξη !!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »