Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή και κείμενο από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου

Γλυκιά βουτυρένια, κερασένια τάρτα με κρέμα τυριού που λιώνει στο στόμα. Κάπως έτσι θα έλεγα ότι μοιάζει το γλυκό που βλέπετε και θα φτιάξουμε. Λατρεύω τα κεράσια θα μου πείτε και ποιος δεν τα λατρεύει. Μπορείτε να φτιάξετε και με άλλα αγαπημένα σας φρούτα την τάρτα. Γίνεται τέλεια και με μπλούμπερις, πάμε να φτιάξουμε παρέα την κερασένια.

Υλικά για την ζύμη

265 γρ αλεύρι

30 γρ ζάχαρη

1κ.γ μηλόξυδο

πρέζα αλάτι

115 γρ βούτυρο

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ παγωμένο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι-ζάχαρη-ξύδι-αλάτι και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το βούτυρο παγωμένο κομμένο κυβάκια. Χτυπάμε το αυγό με 2 κ.σ  παγωμένο νερό και το προσθέτουμε στην ζύμη (αν έχετε μεγάλο μούλτι-food processor βοηθάει πολύ). Η ζύμη θα θυμίζει βρεγμένη άμμο δεν θέλει ζύμωμα. Την τυλίγουμε  με μεμβράνη και την βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ελαφρώς αλευρωμένες. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ (Κρατάμε λίγα κεράσια για να τελειώσουμε το γλυκό μας).

Προσθέτουμε τα 50 γρ ζάχαρης-χυμό λεμονιού-κόρν φλάουρ-αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με τον κρόκο και 30 γρ ζάχαρης. Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα την βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε το μισό μίγμα της κρέμας τυριού πάνω στην ζύμη.

Αφήνουμε κενό γύρω – γύρω για να γυρίσουμε την τάρτα . Πάνω από την κρέμα τυριού βάζουμε τα κεράσια και γυρνάμε την ζύμη. Γυρνάμε γύρω – γύρω την ζύμη που αφήσαμε και κλείνουμε την τάρτα. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα της κρέμας που κρατήσαμε.

Βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο την τάρτα μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος. Αλείφουμε την ζύμη με αυγό και πασπαλίζουμε γύρω – γύρω με ζάχαρη. Ψήνουμε σε λαδόκολλα ή σε ανάποδο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου πάντα ανάλογα με τον φούρνο. Και 5 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε κεράσια πάνω από την κρέμα. Μόλις γίνει χρυσή γύρω – γύρω είναι έτοιμη η κερασένια.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε αν αντέξουμε φυσικά!

Καλή γλυκιά όρεξη !!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »