Κερασόπιτα ζουμερή με γαλλική προέλευση ή αλλιώς Clafoutis aux Cerises 

Κερασένια  ζουμερή λιχουδιά  με γαλλική προέλευση, η Clafoutis aux Cerises  είναι η παραδοσιακή κερασόπιτα της Γαλλικής επαρχίας Limousin .
Κατέκτησε την Γαλλία τον 19ο αιώνα , αλλά αγαπήθηκε από όλον τον κόσμο! Η ιδιαιτερότητα ήταν πως οι νοικοκυρές τότε δεν αφαιρούσαν τα κουκούτσια,
μιας και πίστευαν ότι μέρος της αμυγδαλίνης των κουκουτσιών απελευθερωνόταν με το ψήσιμο στην υπόλοιπη ζύμη, δίνοντάς της ένα πολύ ιδιαίτερο και φίνο αρωματικό αποτέλεσμα.

Υλικά

Βούτυρο 1/4 της κούπας -50gr –

 

Κεράσια  χωρίς κουκούτσια 450 gr

 

Αβγά 4 ‏

 

Ζάχαρη 1/3 της κούπας- 60 gr –

 

Βανίλια 1 κουτ γλυκού 

 

Αλεύρι 3/4 της κούπας + 2 κουτ γλυκού 

 

Γάλα 3/4 της κούπας – 20ml –

 

‏Προαιρετικά : Άχνη ζάχαρη , παγωτό

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε τα κεράσια στη βάση της μέχρι να καλυφθεί.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα.Προσθέτουμε  το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε. Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 10′ και στη συνέχεια κατεβάζουμε στη θερμοκρασία στους 175 C  και ψήνετε για άλλα 30′.
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, ρίχνουμε το περισσότερο μείγμα που φτιάξαμε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψουμε σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μόλις κρυώσει αν θέλουμε ,σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από  www.foodmaniacs.gr

Φωτό :  Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »