Κερασόπιτα ζουμερή με γαλλική προέλευση ή αλλιώς Clafoutis aux Cerises 

Κερασένια  ζουμερή λιχουδιά  με γαλλική προέλευση, η Clafoutis aux Cerises  είναι η παραδοσιακή κερασόπιτα της Γαλλικής επαρχίας Limousin .
Κατέκτησε την Γαλλία τον 19ο αιώνα , αλλά αγαπήθηκε από όλον τον κόσμο! Η ιδιαιτερότητα ήταν πως οι νοικοκυρές τότε δεν αφαιρούσαν τα κουκούτσια,
μιας και πίστευαν ότι μέρος της αμυγδαλίνης των κουκουτσιών απελευθερωνόταν με το ψήσιμο στην υπόλοιπη ζύμη, δίνοντάς της ένα πολύ ιδιαίτερο και φίνο αρωματικό αποτέλεσμα.

Υλικά

Βούτυρο 1/4 της κούπας -50gr –

 

Κεράσια  χωρίς κουκούτσια 450 gr

 

Αβγά 4 ‏

 

Ζάχαρη 1/3 της κούπας- 60 gr –

 

Βανίλια 1 κουτ γλυκού 

 

Αλεύρι 3/4 της κούπας + 2 κουτ γλυκού 

 

Γάλα 3/4 της κούπας – 20ml –

 

‏Προαιρετικά : Άχνη ζάχαρη , παγωτό

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε τα κεράσια στη βάση της μέχρι να καλυφθεί.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα.Προσθέτουμε  το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε. Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 10′ και στη συνέχεια κατεβάζουμε στη θερμοκρασία στους 175 C  και ψήνετε για άλλα 30′.
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, ρίχνουμε το περισσότερο μείγμα που φτιάξαμε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψουμε σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μόλις κρυώσει αν θέλουμε ,σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από  www.foodmaniacs.gr

Φωτό :  Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »