Κερασόπιτα ζουμερή με γαλλική προέλευση ή αλλιώς Clafoutis aux Cerises 

Κερασένια  ζουμερή λιχουδιά  με γαλλική προέλευση, η Clafoutis aux Cerises  είναι η παραδοσιακή κερασόπιτα της Γαλλικής επαρχίας Limousin .
Κατέκτησε την Γαλλία τον 19ο αιώνα , αλλά αγαπήθηκε από όλον τον κόσμο! Η ιδιαιτερότητα ήταν πως οι νοικοκυρές τότε δεν αφαιρούσαν τα κουκούτσια,
μιας και πίστευαν ότι μέρος της αμυγδαλίνης των κουκουτσιών απελευθερωνόταν με το ψήσιμο στην υπόλοιπη ζύμη, δίνοντάς της ένα πολύ ιδιαίτερο και φίνο αρωματικό αποτέλεσμα.

Υλικά

Βούτυρο 1/4 της κούπας -50gr –

 

Κεράσια  χωρίς κουκούτσια 450 gr

 

Αβγά 4 ‏

 

Ζάχαρη 1/3 της κούπας- 60 gr –

 

Βανίλια 1 κουτ γλυκού 

 

Αλεύρι 3/4 της κούπας + 2 κουτ γλυκού 

 

Γάλα 3/4 της κούπας – 20ml –

 

‏Προαιρετικά : Άχνη ζάχαρη , παγωτό

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε τα κεράσια στη βάση της μέχρι να καλυφθεί.
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα.Προσθέτουμε  το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε. Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 10′ και στη συνέχεια κατεβάζουμε στη θερμοκρασία στους 175 C  και ψήνετε για άλλα 30′.
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, ρίχνουμε το περισσότερο μείγμα που φτιάξαμε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψουμε σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μόλις κρυώσει αν θέλουμε ,σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από  www.foodmaniacs.gr

Φωτό :  Foodme.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »