Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο με λάδι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ CHEF
Από το βιβλίο “Νηστίσιμα και Υγιεινά” Β! τόμος.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό κρύο
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1/3 κούπας κακάο

ΓΙΑ ΑΡΑΙΟ ΓΛΑΣΟ
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα,1 κούπα ζάχαρη άχνη,1/3 κούπας σιρόπι απο κερασάκια μαρασκίνο.

ΓΙΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟ ΓΛΑΣΟ
175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 1 κούπα φυτική κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείψτε μια φόρμα κέικ με καλαμποκέλαιο και πασπαλίστε την με αλεύρι. Χτυπήστε στο μιξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό και το ξίδι, 1 λεπτό. Ανακατέψτε σε μπολ το αλεύρι με τη βανίλια, τη σόδα και το κακάο. Ρίξτε το μίγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα-ίσα ν’ ανακατευτούν τα υλικά. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βεβαιωθείτε οτι ψήθηκε μπήγοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι. Πρέπει να βγει στεγνό. Αναποδογυρίστε το κέικ σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει. Λιώστε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε την άχνη και το σιρόπι. Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και περιχυστε το με το γλάσο.Για το πηχτό γλάσο βάλτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την φυτική κρέμα σε αντικολλητική κατσαρόλα και ανακατέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώσπου να σχηματιστεί πηχτό λείο γλάσο. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και αλείψτε το κέικ.

Καλή επιτυχία!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φαλάφελ σε ροδίτικη λαδόπιτα με “τζατζίκι” από ταχίνι από τον chef Γιώργο Φραντζή

    Αυθεντικά, αρωματικά φαλάφελ από τον chef Γιώργο Φραντζή Υλικά 300 γρμ ρεβύθια τα οποία έχουμε βάλει σε νερό όλη νύχτα 80 γρμ κρεμμύδι ψιλοκομμένο σοταρισμένο

    Περισσότερα »

    Τα καλάθια αλληλεγγύης γεμίζουν στην Ιταλία με φαγητό για όσους έχουν ανάγκη

    Η  Ιταλία μετρά τις πληγές της με τόσους ανθρώπους που χάνονται! Κι’όμως η αλληλεγγύη ειναι εδώ! Το αποδεικνύουν οι πρώτες εικόνες που συγκινούν και καταμαρτυρούν

    Περισσότερα »

    Παραδοσιακή πατατόπιτα Τήνου από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

      Παραδοσιακή συνταγή  Τήνου από την chef  Ευαγγελία Φωτεινιά  “Ευχαριστώ πολύ την συνεργάτιδα μου και φίλη Μανταλένα Αμοίραλη που μου την έμαθε”  . Ευαγγελία Φωτεινιά

    Περισσότερα »

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »