Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο με λάδι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ CHEF
Από το βιβλίο “Νηστίσιμα και Υγιεινά” Β! τόμος.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό κρύο
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1/3 κούπας κακάο

ΓΙΑ ΑΡΑΙΟ ΓΛΑΣΟ
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα,1 κούπα ζάχαρη άχνη,1/3 κούπας σιρόπι απο κερασάκια μαρασκίνο.

ΓΙΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟ ΓΛΑΣΟ
175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 1 κούπα φυτική κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείψτε μια φόρμα κέικ με καλαμποκέλαιο και πασπαλίστε την με αλεύρι. Χτυπήστε στο μιξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό και το ξίδι, 1 λεπτό. Ανακατέψτε σε μπολ το αλεύρι με τη βανίλια, τη σόδα και το κακάο. Ρίξτε το μίγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα-ίσα ν’ ανακατευτούν τα υλικά. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βεβαιωθείτε οτι ψήθηκε μπήγοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι. Πρέπει να βγει στεγνό. Αναποδογυρίστε το κέικ σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει. Λιώστε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε την άχνη και το σιρόπι. Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και περιχυστε το με το γλάσο.Για το πηχτό γλάσο βάλτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την φυτική κρέμα σε αντικολλητική κατσαρόλα και ανακατέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώσπου να σχηματιστεί πηχτό λείο γλάσο. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και αλείψτε το κέικ.

Καλή επιτυχία!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »