Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο με λάδι

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ CHEF
Από το βιβλίο “Νηστίσιμα και Υγιεινά” Β! τόμος.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό κρύο
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1/3 κούπας κακάο

ΓΙΑ ΑΡΑΙΟ ΓΛΑΣΟ
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα,1 κούπα ζάχαρη άχνη,1/3 κούπας σιρόπι απο κερασάκια μαρασκίνο.

ΓΙΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟ ΓΛΑΣΟ
175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 1 κούπα φυτική κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείψτε μια φόρμα κέικ με καλαμποκέλαιο και πασπαλίστε την με αλεύρι. Χτυπήστε στο μιξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό και το ξίδι, 1 λεπτό. Ανακατέψτε σε μπολ το αλεύρι με τη βανίλια, τη σόδα και το κακάο. Ρίξτε το μίγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα-ίσα ν’ ανακατευτούν τα υλικά. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βεβαιωθείτε οτι ψήθηκε μπήγοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι. Πρέπει να βγει στεγνό. Αναποδογυρίστε το κέικ σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει. Λιώστε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε την άχνη και το σιρόπι. Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και περιχυστε το με το γλάσο.Για το πηχτό γλάσο βάλτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την φυτική κρέμα σε αντικολλητική κατσαρόλα και ανακατέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώσπου να σχηματιστεί πηχτό λείο γλάσο. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και αλείψτε το κέικ.

Καλή επιτυχία!

Spread the love
  • 1
    Share