Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο με λάδι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ CHEF
Από το βιβλίο “Νηστίσιμα και Υγιεινά” Β! τόμος.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό κρύο
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1/3 κούπας κακάο

ΓΙΑ ΑΡΑΙΟ ΓΛΑΣΟ
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα,1 κούπα ζάχαρη άχνη,1/3 κούπας σιρόπι απο κερασάκια μαρασκίνο.

ΓΙΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟ ΓΛΑΣΟ
175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 1 κούπα φυτική κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείψτε μια φόρμα κέικ με καλαμποκέλαιο και πασπαλίστε την με αλεύρι. Χτυπήστε στο μιξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό και το ξίδι, 1 λεπτό. Ανακατέψτε σε μπολ το αλεύρι με τη βανίλια, τη σόδα και το κακάο. Ρίξτε το μίγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα-ίσα ν’ ανακατευτούν τα υλικά. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βεβαιωθείτε οτι ψήθηκε μπήγοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι. Πρέπει να βγει στεγνό. Αναποδογυρίστε το κέικ σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει. Λιώστε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε την άχνη και το σιρόπι. Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και περιχυστε το με το γλάσο.Για το πηχτό γλάσο βάλτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την φυτική κρέμα σε αντικολλητική κατσαρόλα και ανακατέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώσπου να σχηματιστεί πηχτό λείο γλάσο. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και αλείψτε το κέικ.

Καλή επιτυχία!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »