Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γιώργος Φραντζής Chef

ΥΛΙΚΑ

3 φέτες ψωμί σίκαλης φρυγανισμένο

20 γρ. μαρμελάδα μήλου αρωματισμένη με σιναπόσπορους

1 φύλλο μαρουλιού καλά πλυμένο

3 φέτες τυρί της πόσας κομμένο σε φέτες περασμένο από την σχάρα η αντικολλητικό τηγάνι

2 τεμ. πανσετάκι καπνιστό μαριναρισμένο με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο

1 ροδέλα ντομάτας

Tσιπς κολοκύθας τηγανιτά

Aλάτι, πιπέρι,

Θρούμπι για να αρτύσουμε τα τσιπς όταν τηγανίσουμε και όσο είναι ακόμα ζεστό.

 

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ

Αλείφουμε τα ψωμιά με την μαρμελάδα μήλου. Στην μια φέτα τοποθετούμε το φύλλο μαρουλιού και από πάνω το τυρί της πόσας, βάζουμε την δεύτερη φέτα ψωμιού με την μαρμελάδα μήλου να ακουμπάει στο τυρί, αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα μήλου, στρώνουμε τις πανσέτες και από πάνω τοποθετούμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού με την μαρμελάδα να ακουμπάει στο κρέας. Κόβουμε το ψωμί διαγώνια και σερβίρουμε με τα τσιπς κολοκύθας τα οποία έχουμε αρτύσει με αλάτι, πιπέρι και θρούμπι τip.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 

Σε αντικολλητικό τηγάνι στρώνουμε αλουμινόχαρτο και βάζουμε μέσα 1 κ.σ φύλλα φασκόμηλου,1 κ.σ τσάι του βουνού, 1 κ.γ μαραθόσπορους η φύλλα μάραθου,1 κ.γ θρούμπι και βάζουμε σε φωτιά μέχρι να αρχίσουν να καπνίζουν.Τοποθετούμε  από πάνω μια σχάρα ελαφρώς λαδωμένη και βάζουμε τις πανσέτες ,τις γυρνάμε και αν χρειάζονται ψήσιμο το τελειώνουμε στον φούρνο. Ο χρόνος καπνίσματος για να πάρει το κρέας τα αρώματα  είναι από 8′-12′.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.voicesunc.gr/el/koako-club-sandwich

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »