ΥΛΙΚΑ

  • 1 κόκορα
  • 45ml ελαιόλαδο
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 300 gr κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 50gr σταφίδες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένο
  • 15 gr θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 gr. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Κόβουμε τον κόκορα σε 6 κομμάτια .

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια και τα πουδράρουμε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να ροδίσει,.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα πράσα, και το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις σταφίδες. Μόλις το κρασί μειωθεί στο 1/3 του όγκου του, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα σκεπασμένο. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και τοποθετούμε πάνω στο φαγητό ένα κομμάτι λαδόκολλα στο μέγεθος της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε στον φούρνο.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές με υγεία!!

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »