ΥΛΙΚΑ

  • 1 κόκορα
  • 45ml ελαιόλαδο
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 300 gr κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 50gr σταφίδες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένο
  • 15 gr θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 gr. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Κόβουμε τον κόκορα σε 6 κομμάτια .

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια και τα πουδράρουμε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να ροδίσει,.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα πράσα, και το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις σταφίδες. Μόλις το κρασί μειωθεί στο 1/3 του όγκου του, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα σκεπασμένο. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και τοποθετούμε πάνω στο φαγητό ένα κομμάτι λαδόκολλα στο μέγεθος της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε στον φούρνο.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές με υγεία!!

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »