ΥΛΙΚΑ
- 1 κόκορα
- 45ml ελαιόλαδο
- 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 300 gr κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
- 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
- 50gr σταφίδες
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
- 3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένο
- 15 gr θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 30 gr. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Κόβουμε τον κόκορα σε 6 κομμάτια .
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια και τα πουδράρουμε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να ροδίσει,.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα πράσα, και το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις σταφίδες. Μόλις το κρασί μειωθεί στο 1/3 του όγκου του, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό και τον μαϊντανό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα σκεπασμένο. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και τοποθετούμε πάνω στο φαγητό ένα κομμάτι λαδόκολλα στο μέγεθος της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε στον φούρνο.
Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.
Καλή απόλαυση και καλές γιορτές με υγεία!!
Rodos Private Chef
Markakis Georgios
Πρόσθεσε ένα σχόλιο