Παραδοσιακές κολοκυθόπιτες απο τη Κύπρο.

Οι κολοκοτές πήραν  την ονομασία τους από το «κολότζι» που σημαίνει κολοκύθα στα Κυπριακά.

Τη συνταγή μας έδωσε η  κυρία Χλόη Αττιτή απο την Σύμη.

Υλικά για την ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

λίγο αλάτι

1/2 φλιτζάνι λάδι

2 κουταλιές γιαούρτι

νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει.

 

 

Υλικά για την γέμιση

1/2 κιλό κολοκύθα κόκκινη τριμμένη τον χοντρό τρίφτη

1/2 φλιτζ λάδι

2 κουταλιές πληγούρι

2 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές σταφίδες σουλτανίνα

λίγο αλάτι λίγο πιπέρι

αρκετή κανέλα .

Παρασκευή

Τοποθετούμε σε λεκάνη την γέμιση από βραδύς να μουσκέψει το πληγούρι.

Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα και φτιάχνουμε πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Ψήνουμε στους 175 c σε  αέρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Αλλάζουμε τρόπο σκέψης και πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα στη γη.Εκεί που ανήκουν

    Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές , μας παρακινεί  να μην πετάμε τα κουκούτσια και τους

    Περισσότερα »

    Ελλάδα σ’αγαπώ ποστάρει η Νία Βαρντάλος τρώγοντας λαχταριστή πίτα και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο

    Τη χώρα μας επέλεξε για άλλη μια φορά για τις διακοπές της η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος. Δεν είναι όμως η μόνη

    Περισσότερα »

    Κασιώτικα ντολμαδάκια συνταγή

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια κερδίζουν τις εντυπώσεις λόγω μεγέθους: είναι τα μικρότερα ντολμαδάκια στον κόσμο. Όμως είναι ονομαστά όχι μόνο ως… μινιατούρες αλλά και για τη

    Περισσότερα »

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια είναι τα μικρότερα, αλλά και τα νοστιμότερα που έχετε δοκιμάσει

    Ο Γιώργος Καντέλης του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» μαγειρεύει αυθεντικές συνταγές από το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων  και μιλάει στη Νίκη Μηταρέα! Ενα μικρό νησί με άγρια

    Περισσότερα »

    Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

    Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου. Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή Υλικά

    Περισσότερα »