Κολοκοτές-Κυπριακές κολοκυθόπιτες-

Παραδοσιακές κολοκυθόπιτες απο τη Κύπρο.

Οι κολοκοτές πήραν  την ονομασία τους από το «κολότζι» που σημαίνει κολοκύθα στα Κυπριακά.

Τη συνταγή μας έδωσε η  κυρία Χλόη Αττιτή απο την Σύμη.

Υλικά για την ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

λίγο αλάτι

1/2 φλιτζάνι λάδι

2 κουταλιές γιαούρτι

νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει.

 

 

Υλικά για την γέμιση

1/2 κιλό κολοκύθα κόκκινη τριμμένη τον χοντρό τρίφτη

1/2 φλιτζ λάδι

2 κουταλιές πληγούρι

2 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές σταφίδες σουλτανίνα

λίγο αλάτι λίγο πιπέρι

αρκετή κανέλα .

Παρασκευή

Τοποθετούμε σε λεκάνη την γέμιση από βραδύς να μουσκέψει το πληγούρι.

Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα και φτιάχνουμε πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Ψήνουμε στους 175 c σε  αέρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »