Παραδοσιακές κολοκυθόπιτες απο τη Κύπρο.

Οι κολοκοτές πήραν  την ονομασία τους από το «κολότζι» που σημαίνει κολοκύθα στα Κυπριακά.

Τη συνταγή μας έδωσε η  κυρία Χλόη Αττιτή απο την Σύμη.

Υλικά για την ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

λίγο αλάτι

1/2 φλιτζάνι λάδι

2 κουταλιές γιαούρτι

νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει.

 

 

Υλικά για την γέμιση

1/2 κιλό κολοκύθα κόκκινη τριμμένη τον χοντρό τρίφτη

1/2 φλιτζ λάδι

2 κουταλιές πληγούρι

2 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές σταφίδες σουλτανίνα

λίγο αλάτι λίγο πιπέρι

αρκετή κανέλα .

Παρασκευή

Τοποθετούμε σε λεκάνη την γέμιση από βραδύς να μουσκέψει το πληγούρι.

Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα και φτιάχνουμε πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Ψήνουμε στους 175 c σε  αέρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »