Παραδοσιακές κολοκυθόπιτες απο τη Κύπρο.
Οι κολοκοτές πήραν την ονομασία τους από το «κολότζι» που σημαίνει κολοκύθα στα Κυπριακά.
Τη συνταγή μας έδωσε η κυρία Χλόη Αττιτή απο την Σύμη.
Υλικά για την ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές γιαούρτι
νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει.
Υλικά για την γέμιση
1/2 κιλό κολοκύθα κόκκινη τριμμένη τον χοντρό τρίφτη
1/2 φλιτζ λάδι
2 κουταλιές πληγούρι
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές σταφίδες σουλτανίνα
λίγο αλάτι λίγο πιπέρι
αρκετή κανέλα .
Παρασκευή
Τοποθετούμε σε λεκάνη την γέμιση από βραδύς να μουσκέψει το πληγούρι.
Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα και φτιάχνουμε πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Ψήνουμε στους 175 c σε αέρα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση
Πρόσθεσε ένα σχόλιο