Παραδοσιακές κολοκυθόπιτες απο τη Κύπρο.

Οι κολοκοτές πήραν  την ονομασία τους από το «κολότζι» που σημαίνει κολοκύθα στα Κυπριακά.

Τη συνταγή μας έδωσε η  κυρία Χλόη Αττιτή απο την Σύμη.

Υλικά για την ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

λίγο αλάτι

1/2 φλιτζάνι λάδι

2 κουταλιές γιαούρτι

νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει.

 

 

Υλικά για την γέμιση

1/2 κιλό κολοκύθα κόκκινη τριμμένη τον χοντρό τρίφτη

1/2 φλιτζ λάδι

2 κουταλιές πληγούρι

2 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές σταφίδες σουλτανίνα

λίγο αλάτι λίγο πιπέρι

αρκετή κανέλα .

Παρασκευή

Τοποθετούμε σε λεκάνη την γέμιση από βραδύς να μουσκέψει το πληγούρι.

Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα και φτιάχνουμε πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Ψήνουμε στους 175 c σε  αέρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »