Κολοκοτές-Κυπριακές κολοκυθόπιτες-

Παραδοσιακές κολοκυθόπιτες απο τη Κύπρο.

Οι κολοκοτές πήραν  την ονομασία τους από το «κολότζι» που σημαίνει κολοκύθα στα Κυπριακά.

Τη συνταγή μας έδωσε η  κυρία Χλόη Αττιτή απο την Σύμη.

Υλικά για την ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

λίγο αλάτι

1/2 φλιτζάνι λάδι

2 κουταλιές γιαούρτι

νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει.

 

 

Υλικά για την γέμιση

1/2 κιλό κολοκύθα κόκκινη τριμμένη τον χοντρό τρίφτη

1/2 φλιτζ λάδι

2 κουταλιές πληγούρι

2 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές σταφίδες σουλτανίνα

λίγο αλάτι λίγο πιπέρι

αρκετή κανέλα .

Παρασκευή

Τοποθετούμε σε λεκάνη την γέμιση από βραδύς να μουσκέψει το πληγούρι.

Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα και φτιάχνουμε πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Ψήνουμε στους 175 c σε  αέρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »