Κολοκυθάκια αυγολέμονο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

Υλικά

8-10 κολοκυθάκια μέτρια προς μεγάλα
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μισός με χοιρινό
1/2 φλιτζ. τσ. ρύζι τύπου καρολίνα
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. τσ. ανιθος ψιλοκομμένος
1/2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
3 αυγά
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (το χυμό)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε οριζόντια ένα φετάκι από τις δύο άκρες. Με το ειδικό εργαλείο ή ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό, το οποίο κρατάμε. Αλατίζουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα κρατάμε στην άκρη
Σε  μπολ βάζουμε το κιμά με το ρύζι, τα μυρωδικά, 1/2 φλιτζ. τσαγιού από τη σάρκα των κολοκυθιών, ψιλοκομμένη, 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι 1 εκ. πριν από το τελείωμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όσο νερό χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τοποθετούμε πιάτα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά 1 ώρα – ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το ρύζι.

Για  το αυγολέμονο

Χτυπάμε το ασπράδι να αφρατέψει ελαφρά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουτ. σούπας νερό, προσθέτουμε το ασπράδι, χτυπώντας και, σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτουμε λίγο λίγο στο αυγολέμονο, χτυπώντας συνέχεια και γρήγορα. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε να αναμειχθεί. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει η σάλτσα, κουνώντας αρκετές φορές την κατσαρόλα. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο.

Καλή όρεξη !

 
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »