Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι αυτό και την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»!
Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και τους ανεμόμυλους, πεντακάθαρα νερά, κάτοικοι, ζεστοί  και φιλόξενοι που σε χαιρετούν σε κάθε σου βήμα!Η κουζίνα της ιδιαίτερη, αγαπάει τις ζύμες, αλμυρές και γλυκιές  .Μακαρούνες,λαζανάκια, ,λαμπρόπιτες, παξιμαδάκια , γαλατοκούλουρα  και κιτρινοκούλουρα τραγανά, αφράτα και κατακίτρινα από τη τζαφορά και επίγευση απο την χλωρή-τοπικό φρέσκο τυρί- που ζυμώνεται μέσα στην ζύμη.Τ
Τα προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσει ο επισκέπτης , ειναι το αρωματικό της μέλι,το άγριο σαφράν, η χλωρή μυζήθρα , το αλάτι από τα βράχια της και πολλά ακόμα!

 

Υλικά

 

Ανθοί κολοκυθιών 10 μεγάλοι 

Ρύζι γλασέ 10 κουταλιές της σούπας  (όσους κολοκυθοανθούς έχουμε, τόσο θα είναι και ο αριθμός των κουταλιών ρυζιού)

Λάδι 4 κουταλιές της σούπας 

Κρεμμύδια 2 μεγάλα  ψιλοκομμένα

Ντομάτες 4 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες

Νερό 1/3 ποτήρι 

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μάραθος ψιλοκομμένος

Δυόσμος ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας παράλληλα και το κοτσάνι τους.
Σε σκεύος τοποθετούμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Κλείνουμε καλά την εγκοπή τους καθώς τους βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε νερό και τα ψήνουμε για λιγότερο από μια ώρα (περίπου 50’) στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Πηγή : Tην συνταγή αντλήσαμε και ευχαριστούμε το https://astypalaia-island.gr/topikes-gefseis

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »