Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι αυτό και την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»!
Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και τους ανεμόμυλους, πεντακάθαρα νερά, κάτοικοι, ζεστοί  και φιλόξενοι που σε χαιρετούν σε κάθε σου βήμα!Η κουζίνα της ιδιαίτερη, αγαπάει τις ζύμες, αλμυρές και γλυκιές  .Μακαρούνες,λαζανάκια, ,λαμπρόπιτες, παξιμαδάκια , γαλατοκούλουρα  και κιτρινοκούλουρα τραγανά, αφράτα και κατακίτρινα από τη τζαφορά και επίγευση απο την χλωρή-τοπικό φρέσκο τυρί- που ζυμώνεται μέσα στην ζύμη.Τ
Τα προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσει ο επισκέπτης , ειναι το αρωματικό της μέλι,το άγριο σαφράν, η χλωρή μυζήθρα , το αλάτι από τα βράχια της και πολλά ακόμα!

 

Υλικά

 

Ανθοί κολοκυθιών 10 μεγάλοι 

Ρύζι γλασέ 10 κουταλιές της σούπας  (όσους κολοκυθοανθούς έχουμε, τόσο θα είναι και ο αριθμός των κουταλιών ρυζιού)

Λάδι 4 κουταλιές της σούπας 

Κρεμμύδια 2 μεγάλα  ψιλοκομμένα

Ντομάτες 4 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες

Νερό 1/3 ποτήρι 

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μάραθος ψιλοκομμένος

Δυόσμος ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας παράλληλα και το κοτσάνι τους.
Σε σκεύος τοποθετούμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Κλείνουμε καλά την εγκοπή τους καθώς τους βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε νερό και τα ψήνουμε για λιγότερο από μια ώρα (περίπου 50’) στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Πηγή : Tην συνταγή αντλήσαμε και ευχαριστούμε το https://astypalaia-island.gr/topikes-gefseis

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »