Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα χωρίς φύλλο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζάχαρη  
  • 240 ml χυμό πορτοκάλι
  • 120 γρ. μαύρη σταφίδα
  • 120 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 3 αυγά
  • 3 σπόρους κάρδαμο λιωμένους στο γουδί
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 5 γρ. κανέλα
  • 5 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 150 ml κονιάκ
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml νερό
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • Σουσάμι για πάνω στη πίτα
     

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

  • Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Σιμιζάρω (λαδώνω και αλευρώνω) ένα ταψί και ρίχνω μέσα το χυλό
  • Ρίχνω το σουσάμι από πάνω
  • Ψήνω στους 170 C για περίπου 50 λεπτά

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »