Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα χωρίς φύλλο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζάχαρη  
  • 240 ml χυμό πορτοκάλι
  • 120 γρ. μαύρη σταφίδα
  • 120 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 3 αυγά
  • 3 σπόρους κάρδαμο λιωμένους στο γουδί
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 5 γρ. κανέλα
  • 5 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 150 ml κονιάκ
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml νερό
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • Σουσάμι για πάνω στη πίτα
     

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

  • Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Σιμιζάρω (λαδώνω και αλευρώνω) ένα ταψί και ρίχνω μέσα το χυλό
  • Ρίχνω το σουσάμι από πάνω
  • Ψήνω στους 170 C για περίπου 50 λεπτά

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »