Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα χωρίς φύλλο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

   

Rodos Private Chef

Markakis Georgios

     ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζάχαρη  
  • 240 ml χυμό πορτοκάλι
  • 120 γρ. μαύρη σταφίδα
  • 120 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 3 αυγά
  • 3 σπόρους κάρδαμο λιωμένους στο γουδί
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 5 γρ. κανέλα
  • 5 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 150 ml κονιάκ
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml νερό
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • Σουσάμι για πάνω στη πίτα
     

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

  • Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Σιμιζάρω (λαδώνω και αλευρώνω) ένα ταψί και ρίχνω μέσα το χυλό
  • Ρίχνω το σουσάμι από πάνω
  • Ψήνω στους 170 C για περίπου 50 λεπτά

Καλή απόλαυση !

    

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »