Rodos Private Chef
Markakis Georgios
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη
- 300 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 240 ml χυμό πορτοκάλι
- 120 γρ. μαύρη σταφίδα
- 120 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
- 3 αυγά
- 3 σπόρους κάρδαμο λιωμένους στο γουδί
- 5 γρ. μοσχοκάρυδο
- 5 γρ. κανέλα
- 5 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 150 ml κονιάκ
- 150 ml ελαιόλαδο
- 150 ml νερό
- Αλεύρι όσο πάρει
- Σουσάμι για πάνω στη πίτα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας παχύρρευστος χυλός.
- Σιμιζάρω (λαδώνω και αλευρώνω) ένα ταψί και ρίχνω μέσα το χυλό
- Ρίχνω το σουσάμι από πάνω
- Ψήνω στους 170 C για περίπου 50 λεπτά
Καλή απόλαυση !
Πρόσθεσε ένα σχόλιο