Κοπανάκι κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, λουίζα, τσάι του βουνού και μπύρα

Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή.
Προϊόντα από τον παραγωγό μας Μιχάλη Δραμουντανή και Dm Natural Farming Rhodes.

Υλικά για 4 άτομα

Κοπανάκι κοτόπουλο 8 τμχ

Τσάι του βουνού 30 γρμ

Νερό 200 ml

Ελαιόλαδο 80 ml

Nτοματοπολτός 1 κ.σ.

Ντομάτα λιαστή πολτοποιημένη 80 γρμ

1 ματσάκι κόκκινος βασιλικός ψιλοκομμένος από Dm Natural Farming

1 ματσάκι φρέσκια λουίζα ψιλοκομμένη από Dm Natural Farming

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Κρεμμύδι πολτοποιημένο 50 γρμ

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

1 πιπερίτσα καυτερή πολτοποιημένη

1 λεμόνι – το ξύσμα –

Αλάτι Πιπέρι

Πάπρικα καπνιστή

Μπύρα 50 ml

Σουσάμι άσπρο 20 ml

Σουσάμι μαύρο 20 ml

Διαδικασία Εκτέλεσης

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει προσθέτοντας το τσάι του βουνού και αφήνοντας να βράσει ακόμα 3 ‘.Απομακρύνουμε από φωτιά και αφήνουμε 10’ να κρυώσει και σουρώνουμε. Σε μπολ βάζουμε τον ντοματοπολτό, αραιώνουμε με ελαιόλαδο και μπύρα και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, τη λουίζα τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα  το ξύσμα λεμονιού,αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή  πάπρικα και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.

Βγάζουμε από ψυγείο και στρώνουμε τα κοπανάκια σε ταψί, προσθέτοντας όλη την μαρινάρα , ρίχνουμε το τσάι του βουνού, πασπαλίζουμε με το άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 45′.

Βγάζουμε από φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι , πέννες ή πατάτες.

Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση!

 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »