Κοπανάκι κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα , λουίζα , τσάι του βουνού και μπύρα

Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή.
Προϊόντα από τον παραγωγό μας Μιχάλη Δραμουντανή και Dm Natural Farming Rhodes.

Υλικά για 4 άτομα

Κοπανάκι κοτόπουλο 8 τμχ

Τσάι του βουνού 30 γρμ

Νερό 200 ml

Ελαιόλαδο 80 ml

Nτοματοπολτός 1 κ.σ.

Ντομάτα λιαστή πολτοποιημένη 80 γρμ

1 ματσάκι κόκκινος βασιλικός ψιλοκομμένος από Dm Natural Farming

1 ματσάκι φρέσκια λουίζα ψιλοκομμένη από Dm Natural Farming

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Κρεμμύδι πολτοποιημένο 50 γρμ

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

1 πιπερίτσα καυτερή πολτοποιημένη

1 λεμόνι – το ξύσμα –

Αλάτι Πιπέρι

Πάπρικα καπνιστή

Μπύρα 50 ml

Σουσάμι άσπρο 20 ml

Σουσάμι μαύρο 20 ml

Διαδικασία Εκτέλεσης

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει προσθέτοντας το τσάι του βουνού και αφήνοντας να βράσει ακόμα 3 ‘.Απομακρύνουμε από φωτιά και αφήνουμε 10’ να κρυώσει και σουρώνουμε. Σε μπολ βάζουμε τον ντοματοπολτό, αραιώνουμε με ελαιόλαδο και μπύρα και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, τη λουίζα τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα  το ξύσμα λεμονιού,αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή  πάπρικα και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.

Βγάζουμε από ψυγείο και στρώνουμε τα κοπανάκια σε ταψί, προσθέτοντας όλη την μαρινάρα , ρίχνουμε το τσάι του βουνού, πασπαλίζουμε με το άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 45′.

Βγάζουμε από φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι , πέννες ή πατάτες.

Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »