Κοπανάκι κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα , λουίζα , τσάι του βουνού και μπύρα

Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή.
Προϊόντα από τον παραγωγό μας Μιχάλη Δραμουντανή και Dm Natural Farming Rhodes.

Υλικά για 4 άτομα

Κοπανάκι κοτόπουλο 8 τμχ

Τσάι του βουνού 30 γρμ

Νερό 200 ml

Ελαιόλαδο 80 ml

Nτοματοπολτός 1 κ.σ.

Ντομάτα λιαστή πολτοποιημένη 80 γρμ

1 ματσάκι κόκκινος βασιλικός ψιλοκομμένος από Dm Natural Farming

1 ματσάκι φρέσκια λουίζα ψιλοκομμένη από Dm Natural Farming

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Κρεμμύδι πολτοποιημένο 50 γρμ

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

1 πιπερίτσα καυτερή πολτοποιημένη

1 λεμόνι – το ξύσμα –

Αλάτι Πιπέρι

Πάπρικα καπνιστή

Μπύρα 50 ml

Σουσάμι άσπρο 20 ml

Σουσάμι μαύρο 20 ml

Διαδικασία Εκτέλεσης

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει προσθέτοντας το τσάι του βουνού και αφήνοντας να βράσει ακόμα 3 ‘.Απομακρύνουμε από φωτιά και αφήνουμε 10’ να κρυώσει και σουρώνουμε. Σε μπολ βάζουμε τον ντοματοπολτό, αραιώνουμε με ελαιόλαδο και μπύρα και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, τη λουίζα τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα  το ξύσμα λεμονιού,αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή  πάπρικα και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.

Βγάζουμε από ψυγείο και στρώνουμε τα κοπανάκια σε ταψί, προσθέτοντας όλη την μαρινάρα , ρίχνουμε το τσάι του βουνού, πασπαλίζουμε με το άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 45′.

Βγάζουμε από φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι , πέννες ή πατάτες.

Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »