Κοπανάκι κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, λουίζα, τσάι του βουνού και μπύρα

Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή.
Προϊόντα από τον παραγωγό μας Μιχάλη Δραμουντανή και Dm Natural Farming Rhodes.

Υλικά για 4 άτομα

Κοπανάκι κοτόπουλο 8 τμχ

Τσάι του βουνού 30 γρμ

Νερό 200 ml

Ελαιόλαδο 80 ml

Nτοματοπολτός 1 κ.σ.

Ντομάτα λιαστή πολτοποιημένη 80 γρμ

1 ματσάκι κόκκινος βασιλικός ψιλοκομμένος από Dm Natural Farming

1 ματσάκι φρέσκια λουίζα ψιλοκομμένη από Dm Natural Farming

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Κρεμμύδι πολτοποιημένο 50 γρμ

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

1 πιπερίτσα καυτερή πολτοποιημένη

1 λεμόνι – το ξύσμα –

Αλάτι Πιπέρι

Πάπρικα καπνιστή

Μπύρα 50 ml

Σουσάμι άσπρο 20 ml

Σουσάμι μαύρο 20 ml

Διαδικασία Εκτέλεσης

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει προσθέτοντας το τσάι του βουνού και αφήνοντας να βράσει ακόμα 3 ‘.Απομακρύνουμε από φωτιά και αφήνουμε 10’ να κρυώσει και σουρώνουμε. Σε μπολ βάζουμε τον ντοματοπολτό, αραιώνουμε με ελαιόλαδο και μπύρα και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, τη λουίζα τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα  το ξύσμα λεμονιού,αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή  πάπρικα και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.

Βγάζουμε από ψυγείο και στρώνουμε τα κοπανάκια σε ταψί, προσθέτοντας όλη την μαρινάρα , ρίχνουμε το τσάι του βουνού, πασπαλίζουμε με το άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 45′.

Βγάζουμε από φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι , πέννες ή πατάτες.

Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση!

 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »