Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή.
Προϊόντα από τον παραγωγό μας Μιχάλη Δραμουντανή και Dm Natural Farming Rhodes.
Υλικά για 4 άτομα
Κοπανάκι κοτόπουλο 8 τμχ
Τσάι του βουνού 30 γρμ
Νερό 200 ml
Ελαιόλαδο 80 ml
Nτοματοπολτός 1 κ.σ.
Ντομάτα λιαστή πολτοποιημένη 80 γρμ
1 ματσάκι κόκκινος βασιλικός ψιλοκομμένος από Dm Natural Farming
1 ματσάκι φρέσκια λουίζα ψιλοκομμένη από Dm Natural Farming
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρεμμύδι πολτοποιημένο 50 γρμ
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 πιπερίτσα καυτερή πολτοποιημένη
1 λεμόνι – το ξύσμα –
Αλάτι Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Μπύρα 50 ml
Σουσάμι άσπρο 20 ml
Σουσάμι μαύρο 20 ml
Διαδικασία Εκτέλεσης
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει προσθέτοντας το τσάι του βουνού και αφήνοντας να βράσει ακόμα 3 ‘.Απομακρύνουμε από φωτιά και αφήνουμε 10’ να κρυώσει και σουρώνουμε. Σε μπολ βάζουμε τον ντοματοπολτό, αραιώνουμε με ελαιόλαδο και μπύρα και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, τη λουίζα τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα το ξύσμα λεμονιού,αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.
Βγάζουμε από ψυγείο και στρώνουμε τα κοπανάκια σε ταψί, προσθέτοντας όλη την μαρινάρα , ρίχνουμε το τσάι του βουνού, πασπαλίζουμε με το άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 45′.
Βγάζουμε από φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι , πέννες ή πατάτες.
Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση!
Πρόσθεσε ένα σχόλιο