Σαντορίνη! Ένα νησί από τα σπλάχνα της γης!
Στην ουσία είναι σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τα νησιά της Θήρας, της Θηρασιάς (ή Θηρασίας), του Ασπρονησίου, της Παλαιάς και της Νέας Καμένης.Κάτασπρες πολιτείες σαν έργα τέχνης  χτισμένες στο χείλος του γκρεμού, με γραφικά χωριουδάκια, πλακόστρωτα σοκάκια και εντυπωσιακές εκκλησίες που λούζονται στο φως…Ατμόσφαιρα μαγευτική όπου το γαλάζιο του Αιγαίου συναντάει το κόκκινο χρώμα  των βράχων και το λευκό των σπιτιών.

Λίγοι γνωρίζουν όμως πως το σύμπλεγμα των νησιών της Σαντορίνης αποτελεί μαζί με τη Μήλο, τα Μέθανα και τη Νίσυρο ενεργό ηφαίστειο..
Και ίσως το μοναδικό ηφαίστειο στον κόσμο του οποίου ο κρατήρας βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.. 

Πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά που μαζί με το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία απλώνονται κατά μήκος της Καλντέρας και μας μαγεύουν!

Εξίσου όμορφα χωριά είναι το Ακρωτήρι και το Μέσα Βουνό με τους διάσημους αρχαιολογικούς τους χώρους, ο Πύργος, οι Καρτεράδες, το Εμπορειό, το Αμμούδι, η Φοινικιά, η Περίσσα, ο Περίβολος, το Μεγαλοχώρι, το Καμάρι, η Μεσσαριά και ο Μονόλιθος. 

Τα προϊόντα της μοναδικά ! Λευκή μελιτζάνα, ντοματάκια, φάβα, κάπαρη  χλωρό τυρί, όλα εξαιρετικά! Σε έναν από τους πιο οργανωμένους οινοτουριστικούς προορισμούς της χώρας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις βασικότερες ποικιλίες, όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι, το Αϊδάνι, τη Μαντηλαριά και το Μαυροτράγανο, σε κάποιο από τα αμέτρητα οινοποιεία αλλά και εστιατόρια του νησιού !

 

 

Υλικά

Μελιτζάνα 1  φλάσκα (προτιμότερο λευκή, που είναι πιο γλυκιά)

Ντοματίνια 20  (ή 4 μεγαλούτσικες ντομάτες)

Αβγά 5 κατά προτίμηση βιολογικά

Ελαιόλαδο 80 ml 

Ζάχαρη 1 κοφτή κουτ. σούπας 

Βασιλικός ψιλοκομμένος , δυόσμος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κατσικίσιο τυρί (γίδινη φέτα ή όποιο άλλο κατσικίσιο τυρί μας αρέσει, σκληρό ή μαλακό) 100 gr

 

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Πολτοποιούμε τα ντοματίνια (ή τις ντομάτες) στο μούλτι.
Σε ευρύχωρο τηγάνι -κατά προτίμηση αντικολλητικό- ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ή μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της, ανακατεύοντας πότε-πότε. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πήξει η στραπατσάδα, χωρίς όμως να στεγνώσει, για περίπου 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και το τυρί, τριμμένο ή θρυμματισμένο, και σερβίρουμε με ψωμί της αρεσκείας μας ή παξιμάδι.

Συμβουλή

Μπορούμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες, φρυγανίζοντας μικρές φέτες ψωμιού και γαρνίροντάς τες με την κοσκοσέλα, το τυρί και το μυρωδικό της επιλογής μας. Έτσι, έχουμε νοστιμότατα ελληνικά τάπας για ένα φιλικό κάλεσμα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πηγή : https://www.gastronomos.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »