Σαντορίνη! Ένα νησί από τα σπλάχνα της γης!
Στην ουσία είναι σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τα νησιά της Θήρας, της Θηρασιάς (ή Θηρασίας), του Ασπρονησίου, της Παλαιάς και της Νέας Καμένης.Κάτασπρες πολιτείες σαν έργα τέχνης  χτισμένες στο χείλος του γκρεμού, με γραφικά χωριουδάκια, πλακόστρωτα σοκάκια και εντυπωσιακές εκκλησίες που λούζονται στο φως…Ατμόσφαιρα μαγευτική όπου το γαλάζιο του Αιγαίου συναντάει το κόκκινο χρώμα  των βράχων και το λευκό των σπιτιών.

Λίγοι γνωρίζουν όμως πως το σύμπλεγμα των νησιών της Σαντορίνης αποτελεί μαζί με τη Μήλο, τα Μέθανα και τη Νίσυρο ενεργό ηφαίστειο..
Και ίσως το μοναδικό ηφαίστειο στον κόσμο του οποίου ο κρατήρας βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.. 

Πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά που μαζί με το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία απλώνονται κατά μήκος της Καλντέρας και μας μαγεύουν!

Εξίσου όμορφα χωριά είναι το Ακρωτήρι και το Μέσα Βουνό με τους διάσημους αρχαιολογικούς τους χώρους, ο Πύργος, οι Καρτεράδες, το Εμπορειό, το Αμμούδι, η Φοινικιά, η Περίσσα, ο Περίβολος, το Μεγαλοχώρι, το Καμάρι, η Μεσσαριά και ο Μονόλιθος. 

Τα προϊόντα της μοναδικά ! Λευκή μελιτζάνα, ντοματάκια, φάβα, κάπαρη  χλωρό τυρί, όλα εξαιρετικά! Σε έναν από τους πιο οργανωμένους οινοτουριστικούς προορισμούς της χώρας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις βασικότερες ποικιλίες, όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι, το Αϊδάνι, τη Μαντηλαριά και το Μαυροτράγανο, σε κάποιο από τα αμέτρητα οινοποιεία αλλά και εστιατόρια του νησιού !

 

 

Υλικά

Μελιτζάνα 1  φλάσκα (προτιμότερο λευκή, που είναι πιο γλυκιά)

Ντοματίνια 20  (ή 4 μεγαλούτσικες ντομάτες)

Αβγά 5 κατά προτίμηση βιολογικά

Ελαιόλαδο 80 ml 

Ζάχαρη 1 κοφτή κουτ. σούπας 

Βασιλικός ψιλοκομμένος , δυόσμος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κατσικίσιο τυρί (γίδινη φέτα ή όποιο άλλο κατσικίσιο τυρί μας αρέσει, σκληρό ή μαλακό) 100 gr

 

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Πολτοποιούμε τα ντοματίνια (ή τις ντομάτες) στο μούλτι.
Σε ευρύχωρο τηγάνι -κατά προτίμηση αντικολλητικό- ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ή μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της, ανακατεύοντας πότε-πότε. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πήξει η στραπατσάδα, χωρίς όμως να στεγνώσει, για περίπου 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και το τυρί, τριμμένο ή θρυμματισμένο, και σερβίρουμε με ψωμί της αρεσκείας μας ή παξιμάδι.

Συμβουλή

Μπορούμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες, φρυγανίζοντας μικρές φέτες ψωμιού και γαρνίροντάς τες με την κοσκοσέλα, το τυρί και το μυρωδικό της επιλογής μας. Έτσι, έχουμε νοστιμότατα ελληνικά τάπας για ένα φιλικό κάλεσμα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πηγή : https://www.gastronomos.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »