Κώτικες λαμπρόπιτες με φρέσκια μυζήθρα και φέτα Γιάννου Τυροκομικά από την chef Μαρία Κλήμη

Στρογγυλές, πιο μεγάλες  από τις συνηθισμένες γεμισμένες με “προσφά ” – φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ζυμωμένη με άφθονα αυγά και λίγο προζύμι- οι Κώτικες λαμπρόπιτες ξεχωρίζουν γιατί είναι…τυρόπιτες ανοιχτές και λαχταριστές!

Την συνταγή από Κω μας στέλνει η chef  Μαρία Κλήμη!

 

Υλικά 

Για την ζύμη 

Βούτυρο 1 κούπα 

Ηλιέλαιο 1 κούπα  

Γάλα χλιαρό 3 κούπες 
 
 
Μαγιά 1 φακελάκι
Baking powder δυο κουταλάκια γλυκού   

 
Αβγά 2

 
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας κοφτή  

 
Μαστίχα 1/2 κγ 

 
Μοσχοκάρυδο 1/2 κ γ 

 
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  όσο σηκώσει, 2 κιλά περίπου 

 
Για την γέμιση 

 
Μυζήθρα από Γιάννου τυροκομικά 1 κιλό

 
Φέτα από Γιάννου τυροκομικά 1/2 κιλό

Αβγά 8  

 
Μοσχοκάρυδο 1/2 κγ 

 
 
 Εκτέλεση  

Σε μπασίνα βάζουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μαγιά, το βούτυρο, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ομογενοποιούμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη αρκετά αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 

Σε άλλη μπασίνα τρίβουμε τα τυριά,προσθέτουμε τα αβγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε .
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και φορμάρουμε σε ατομικές ταρτιέρες. Γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μια περίπου ώρα. 
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα . Διατηρούνται στο ψυγείο η στην κατάψυξη. 
 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
 
Μαρία Κλήμη
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »