Κώτικες λαμπρόπιτες με φρέσκια μυζήθρα και φέτα Γιάννου Τυροκομικά από την chef Μαρία Κλήμη

Στρογγυλές, πιο μεγάλες  από τις συνηθισμένες γεμισμένες με “προσφά ” – φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ζυμωμένη με άφθονα αυγά και λίγο προζύμι- οι Κώτικες λαμπρόπιτες ξεχωρίζουν γιατί είναι…τυρόπιτες ανοιχτές και λαχταριστές!

Την συνταγή από Κω μας στέλνει η chef  Μαρία Κλήμη!

 

Υλικά 

Για την ζύμη 

Βούτυρο 1 κούπα 

Ηλιέλαιο 1 κούπα  

Γάλα χλιαρό 3 κούπες 
 
 
Μαγιά 1 φακελάκι
Baking powder δυο κουταλάκια γλυκού   

 
Αβγά 2

 
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας κοφτή  

 
Μαστίχα 1/2 κγ 

 
Μοσχοκάρυδο 1/2 κ γ 

 
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  όσο σηκώσει, 2 κιλά περίπου 

 
Για την γέμιση 

 
Μυζήθρα από Γιάννου τυροκομικά 1 κιλό

 
Φέτα από Γιάννου τυροκομικά 1/2 κιλό

Αβγά 8  

 
Μοσχοκάρυδο 1/2 κγ 

 
 
 Εκτέλεση  

Σε μπασίνα βάζουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μαγιά, το βούτυρο, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ομογενοποιούμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη αρκετά αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 

Σε άλλη μπασίνα τρίβουμε τα τυριά,προσθέτουμε τα αβγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε .
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και φορμάρουμε σε ατομικές ταρτιέρες. Γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μια περίπου ώρα. 
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα . Διατηρούνται στο ψυγείο η στην κατάψυξη. 
 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
 
Μαρία Κλήμη
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »