Κοτόπιτα με πιπεριές και μανιτάρια

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
  • Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Αλεύρι για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄. Το χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • Στήθος κοτόπουλο (3-4 κομμάτια)
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • Πιπεριές τρίχρωμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 4 κουτ.σ. αλεύρι
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 150 γρ φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 Αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε και τις 4 κουταλιές αλεύρι. Τα ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε τα τυριά τα αβγά και ανακατεύουμε
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο ραντίζουμε με λίγο λάδι στρώνουμε και το άλλο φύλλο . Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με άλλα δύο φύλλα λαδώνουμε ελαφριά ραντίζουμε λίγο νερό χαράζουμε την πίτα μας
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »