Κοτόπιτα με πιπεριές και μανιτάρια

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
  • Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Αλεύρι για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄. Το χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • Στήθος κοτόπουλο (3-4 κομμάτια)
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • Πιπεριές τρίχρωμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 4 κουτ.σ. αλεύρι
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 150 γρ φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 Αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε και τις 4 κουταλιές αλεύρι. Τα ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε τα τυριά τα αβγά και ανακατεύουμε
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο ραντίζουμε με λίγο λάδι στρώνουμε και το άλλο φύλλο . Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με άλλα δύο φύλλα λαδώνουμε ελαφριά ραντίζουμε λίγο νερό χαράζουμε την πίτα μας
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »