Κοτόπιτα με πιπεριές και μανιτάρια

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
  • Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Αλεύρι για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄. Το χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • Στήθος κοτόπουλο (3-4 κομμάτια)
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • Πιπεριές τρίχρωμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 4 κουτ.σ. αλεύρι
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 150 γρ φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 Αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε και τις 4 κουταλιές αλεύρι. Τα ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε τα τυριά τα αβγά και ανακατεύουμε
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο ραντίζουμε με λίγο λάδι στρώνουμε και το άλλο φύλλο . Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με άλλα δύο φύλλα λαδώνουμε ελαφριά ραντίζουμε λίγο νερό χαράζουμε την πίτα μας
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »