Κοτόπιτα με πιπεριές και μανιτάρια

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
  • Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Αλεύρι για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄. Το χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • Στήθος κοτόπουλο (3-4 κομμάτια)
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • Πιπεριές τρίχρωμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 4 κουτ.σ. αλεύρι
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 150 γρ φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 Αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε και τις 4 κουταλιές αλεύρι. Τα ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε τα τυριά τα αβγά και ανακατεύουμε
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο ραντίζουμε με λίγο λάδι στρώνουμε και το άλλο φύλλο . Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με άλλα δύο φύλλα λαδώνουμε ελαφριά ραντίζουμε λίγο νερό χαράζουμε την πίτα μας
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »