Κοτόπουλο με αρωματική σάλτσα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μία από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές με κοτόπουλο !

Δημήτρης Πλουμιστός Chef 

Υλικά

1 κοτόπουλο  ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα κομμένο σε μπουκίτσες
1 πιπεριά πράσινη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
200γρ φέτα
Ελιές ροδέλες χωρίς κουκούτσι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Δυόσμο
Μουστάρδα


Εκτέλεση


Μαρινάρουμε με το αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα μουστάρδα το κοτόπουλο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά.
Εν συνεχεία ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, πιπέρι, ρίγανη. Συμπληρώνουμε λίγο νερό.Αλάτι βάζουμε αφού πάρει βράση το φαγητό γιατί έχουμε ήδη ρίξει στο μαρινάρισμα.Το αφήνουμε να βράσει  μια ώρα και  τέλος προσθέτουμε τις ελιές που έχουμε ξεπλύνει ,το δυόσμο ψιλοκομμένο και την φέτα τριμμένη. Αφήνουμε τη σάλτσα  να δέσει.
Σερβίρουμε με πατάτες,ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλή απόλαυση !

 
 
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »