Κοτόπουλο με αρωματική σάλτσα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μία από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές με κοτόπουλο !

Δημήτρης Πλουμιστός Chef 

Υλικά

1 κοτόπουλο  ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα κομμένο σε μπουκίτσες
1 πιπεριά πράσινη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
200γρ φέτα
Ελιές ροδέλες χωρίς κουκούτσι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Δυόσμο
Μουστάρδα


Εκτέλεση


Μαρινάρουμε με το αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα μουστάρδα το κοτόπουλο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά.
Εν συνεχεία ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, πιπέρι, ρίγανη. Συμπληρώνουμε λίγο νερό.Αλάτι βάζουμε αφού πάρει βράση το φαγητό γιατί έχουμε ήδη ρίξει στο μαρινάρισμα.Το αφήνουμε να βράσει  μια ώρα και  τέλος προσθέτουμε τις ελιές που έχουμε ξεπλύνει ,το δυόσμο ψιλοκομμένο και την φέτα τριμμένη. Αφήνουμε τη σάλτσα  να δέσει.
Σερβίρουμε με πατάτες,ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλή απόλαυση !

 
 
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »

    Σεφουκλωτή από την Νάξο

    Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα

    Περισσότερα »