Κοτόπουλο κοπανάκι με αχλάδια και μήλα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή που θα μας συνεπάρει, με κοτόπουλο,αχλάδια,κόκκινα μήλα και ασπρομανίταρα (agaricus disporus).
Ψητό στον φούρνο ή σαν τηγανιά η απόλαυση είναι ασύγκριτη !

Chef  Γιώργος Φραντζής Apollon Hotel – Κως 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

8 Κοπανάκια κοτόπουλου
8 ασπρομανίταρα καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
4 αχλάδια πακαμς καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
60 ml κόλιανδρος σε σκόνη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ κύμινο σε σπόρους
1/2 κ.γ μάραθος σπυρί
αλάτι πιπέρι
120 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τους σπόρους κύμινου και μάραθου να σωταριστούν χωρίς να καούν και όταν είναι έτοιμοι τους κρατάμε στην άκρη
Ριχνουμε σε μπόλ τον κόλιανδρο σε σκόνη,την γλυκιά πάπρικα,το αλάτι και το πιπέρι,ανακατεύουμε καλά και με αυτό αρτύζουμε τα κοπανάκια.
Βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα κομμένα ασπρομανίταρα,τα αχλάδια, τα μήλα,το κρεμμύδι, το σκόρδο,την πιπερόριζα,και τους σπόρους που σωτάραμε,ραντίζουμε με  ελαιόλαδο και ανακατεύουμε,ρίχνουμε τον σπιτικό ζωμό,και βάζουμε στον φούρνο στους 170oc για 15′ .
Ανοίγουμε τον φούρνο σβήνουμε με  λευκό κρασί,γυρνάμε τα κοπανάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.

TIPS

1) Για τηγανιά χρησιμοποιούμε φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες,και η διαδικασία που ακολουθούμε είναι :Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφου ζεσταθεί ρίχνουμε τις μπουκιτσες κοτόπουλου,σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τους σπόρους κύμινου και μάραθου,αφου σοταριστουν χωρίς να καούν ρίχνουμε τα ασπρομανιταρα ,τα αχλάδια ,και τα μήλα,ανακινούμε το τηγάνι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Αρτίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε 30 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να μαγειρευτει 8′ .Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

2) Κοπανάκι ειναι το μπουτάκι από το κοτόπουλο χωρίς τη λεκάνη.

Καλή απόλαυση στο μαγείρεμα και καλή σας όρεξη !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »