Κοτόπουλο κοπανάκι με αχλάδια και μήλα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή που θα μας συνεπάρει, με κοτόπουλο,αχλάδια,κόκκινα μήλα και ασπρομανίταρα (agaricus disporus).
Ψητό στον φούρνο ή σαν τηγανιά η απόλαυση είναι ασύγκριτη !

Chef  Γιώργος Φραντζής Apollon Hotel – Κως 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

8 Κοπανάκια κοτόπουλου
8 ασπρομανίταρα καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
4 αχλάδια πακαμς καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
60 ml κόλιανδρος σε σκόνη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ κύμινο σε σπόρους
1/2 κ.γ μάραθος σπυρί
αλάτι πιπέρι
120 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τους σπόρους κύμινου και μάραθου να σωταριστούν χωρίς να καούν και όταν είναι έτοιμοι τους κρατάμε στην άκρη
Ριχνουμε σε μπόλ τον κόλιανδρο σε σκόνη,την γλυκιά πάπρικα,το αλάτι και το πιπέρι,ανακατεύουμε καλά και με αυτό αρτύζουμε τα κοπανάκια.
Βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα κομμένα ασπρομανίταρα,τα αχλάδια, τα μήλα,το κρεμμύδι, το σκόρδο,την πιπερόριζα,και τους σπόρους που σωτάραμε,ραντίζουμε με  ελαιόλαδο και ανακατεύουμε,ρίχνουμε τον σπιτικό ζωμό,και βάζουμε στον φούρνο στους 170oc για 15′ .
Ανοίγουμε τον φούρνο σβήνουμε με  λευκό κρασί,γυρνάμε τα κοπανάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.

TIPS

1) Για τηγανιά χρησιμοποιούμε φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες,και η διαδικασία που ακολουθούμε είναι :Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφου ζεσταθεί ρίχνουμε τις μπουκιτσες κοτόπουλου,σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τους σπόρους κύμινου και μάραθου,αφου σοταριστουν χωρίς να καούν ρίχνουμε τα ασπρομανιταρα ,τα αχλάδια ,και τα μήλα,ανακινούμε το τηγάνι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Αρτίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε 30 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να μαγειρευτει 8′ .Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

2) Κοπανάκι ειναι το μπουτάκι από το κοτόπουλο χωρίς τη λεκάνη.

Καλή απόλαυση στο μαγείρεμα και καλή σας όρεξη !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »