Κοτόπουλο κοπανάκι με αχλάδια και μήλα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή που θα μας συνεπάρει, με κοτόπουλο,αχλάδια,κόκκινα μήλα και ασπρομανίταρα (agaricus disporus).
Ψητό στον φούρνο ή σαν τηγανιά η απόλαυση είναι ασύγκριτη !

Chef  Γιώργος Φραντζής Apollon Hotel – Κως 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

8 Κοπανάκια κοτόπουλου
8 ασπρομανίταρα καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
4 αχλάδια πακαμς καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
60 ml κόλιανδρος σε σκόνη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ κύμινο σε σπόρους
1/2 κ.γ μάραθος σπυρί
αλάτι πιπέρι
120 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τους σπόρους κύμινου και μάραθου να σωταριστούν χωρίς να καούν και όταν είναι έτοιμοι τους κρατάμε στην άκρη
Ριχνουμε σε μπόλ τον κόλιανδρο σε σκόνη,την γλυκιά πάπρικα,το αλάτι και το πιπέρι,ανακατεύουμε καλά και με αυτό αρτύζουμε τα κοπανάκια.
Βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα κομμένα ασπρομανίταρα,τα αχλάδια, τα μήλα,το κρεμμύδι, το σκόρδο,την πιπερόριζα,και τους σπόρους που σωτάραμε,ραντίζουμε με  ελαιόλαδο και ανακατεύουμε,ρίχνουμε τον σπιτικό ζωμό,και βάζουμε στον φούρνο στους 170oc για 15′ .
Ανοίγουμε τον φούρνο σβήνουμε με  λευκό κρασί,γυρνάμε τα κοπανάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.

TIPS

1) Για τηγανιά χρησιμοποιούμε φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες,και η διαδικασία που ακολουθούμε είναι :Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφου ζεσταθεί ρίχνουμε τις μπουκιτσες κοτόπουλου,σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τους σπόρους κύμινου και μάραθου,αφου σοταριστουν χωρίς να καούν ρίχνουμε τα ασπρομανιταρα ,τα αχλάδια ,και τα μήλα,ανακινούμε το τηγάνι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Αρτίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε 30 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να μαγειρευτει 8′ .Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

2) Κοπανάκι ειναι το μπουτάκι από το κοτόπουλο χωρίς τη λεκάνη.

Καλή απόλαυση στο μαγείρεμα και καλή σας όρεξη !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »