Κοτόπουλο κοπανάκι με αχλάδια και μήλα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή που θα μας συνεπάρει, με κοτόπουλο,αχλάδια,κόκκινα μήλα και ασπρομανίταρα (agaricus disporus).
Ψητό στον φούρνο ή σαν τηγανιά η απόλαυση είναι ασύγκριτη !

Chef  Γιώργος Φραντζής Apollon Hotel – Κως 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

8 Κοπανάκια κοτόπουλου
8 ασπρομανίταρα καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
4 αχλάδια πακαμς καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα κομμένα στα τέσσερα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
60 ml κόλιανδρος σε σκόνη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ κύμινο σε σπόρους
1/2 κ.γ μάραθος σπυρί
αλάτι πιπέρι
120 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τους σπόρους κύμινου και μάραθου να σωταριστούν χωρίς να καούν και όταν είναι έτοιμοι τους κρατάμε στην άκρη
Ριχνουμε σε μπόλ τον κόλιανδρο σε σκόνη,την γλυκιά πάπρικα,το αλάτι και το πιπέρι,ανακατεύουμε καλά και με αυτό αρτύζουμε τα κοπανάκια.
Βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα κομμένα ασπρομανίταρα,τα αχλάδια, τα μήλα,το κρεμμύδι, το σκόρδο,την πιπερόριζα,και τους σπόρους που σωτάραμε,ραντίζουμε με  ελαιόλαδο και ανακατεύουμε,ρίχνουμε τον σπιτικό ζωμό,και βάζουμε στον φούρνο στους 170oc για 15′ .
Ανοίγουμε τον φούρνο σβήνουμε με  λευκό κρασί,γυρνάμε τα κοπανάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.

TIPS

1) Για τηγανιά χρησιμοποιούμε φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες,και η διαδικασία που ακολουθούμε είναι :Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφου ζεσταθεί ρίχνουμε τις μπουκιτσες κοτόπουλου,σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τους σπόρους κύμινου και μάραθου,αφου σοταριστουν χωρίς να καούν ρίχνουμε τα ασπρομανιταρα ,τα αχλάδια ,και τα μήλα,ανακινούμε το τηγάνι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Αρτίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε 30 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να μαγειρευτει 8′ .Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

2) Κοπανάκι ειναι το μπουτάκι από το κοτόπουλο χωρίς τη λεκάνη.

Καλή απόλαυση στο μαγείρεμα και καλή σας όρεξη !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »