Συνταγή δια χειρός Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 χωριάτικο κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άσπρο ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το χωριάτικο κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα στην κατσαρόλα, ροδίζοντας πρώτα σε πλασoτέ κατσαρόλα λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Όσα κομμάτια ροδίζουμε, τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.

Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα του κοτόπουλου, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄, ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.

Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.

Σερβίρουμε με ρύζι επιλογής μας!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Την συνταγή πήραμε από το https://www.argiro.gr/recipes/ και ευχαριστούμε την κυρία Μπαρμπαρίγου!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »