Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα και μπανάνα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Η γαλλική σπεσιαλιτέ σε μια ξεχωριστή εκδοχή με μπανάνα και σοκολάτα.

Χρόνος μαγειρέματος:1:25′

Έτοιμο σε:1:50′

Χρόνος αναμονής:1 ώρα

από τον Γιάννη Παρίκο

Υλικά

Για την κρέμα

1 λίτρο κρέμα γάλακτος
250ml γάλα πλήρες
250ml κρόκοι αβγού (10-11 κρόκοι)
225ml ζάχαρη κρυσταλλική
½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια

Για τη σάλτσα

160 γρ. σοκολάτα 60%
250ml κρέμα γάλακτος
30γρ. μέλι
100γρ. πουρέ μπανάνας, ή 2 ώριμες μπανάνες
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Για τη κρέμα:

Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα περνάτε από σινουά. Βάζετε το μίγμα σε βαθιά πιάτα, ή μπολάκια και κλείνετε καλά με μεμβράνη.

Τοποθετείτε τα πιάτα στο φούρνο με τον ατμό, στους 90°C, και μαγειρεύετε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσουν.

Για τη σάλτσα σοκολάτα-μπανάνα:

Τοποθετείτε  κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και μόλις πάρει μια βράση το βγάζετε .

Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό μίγμα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε τις μπανάνες σ’ έναν πολυκόφτη και τις πολτοποιείτε, ρίχνετε κι αυτό το μίγμα μέσα στη σοκολάτα κι ανακατεύετε.

Βγάζετε τις κρέμες από το ψυγείο και ρίχνετε πάνω μια λεπτή στρώση από τη σοκολάτα και μία μπάλα παγωτό.

Πηγή :olivemagazine.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »