Κεικ ανάποδο με κυδώνια και καρύδια

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή απο την κυρία Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά για μια φόρμα διαμ. 24εκ. ή ένα μακρόστενο ταψάκι

  • 2 κυδώνια
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το κέικ

  • 4 αβγά
  • 300γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100γρ. γιαούρτι (½ κεσεδάκι)
  • 25ml κονιάκ
  • 250γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 καψουλα βανιλίνη
  • 1 κυδώνι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 100 γρ. καρύδια κοπανισμένα + μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε τηγανάκι. Κόβετε τα κυδώνια στα 4 και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες πάχους ενός δάχτυλου.

Τα τοποθετείτε σε ταψάκι  στη σειρά, τα περιχύνετε με το μείγμα του βουτύρου και τα βάζετε να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το μίγμα του κέικ: Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με 250γρ. από τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτετε το γιαούρτι και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χαμηλώνετε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.

Καθαρίζετε το τελευταίο κυδώνι από φλούδα και κουκούτσια, το κόβετε σε κομμάτια και αφού το πολτοποιήσετε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη, το προσθέτετε στο μείγμα.

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα καρύδια. Χτυπάτε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν και ρίχνετε το μίγμα στο ταψί πάνω από τα προψημένα κυδώνια. Συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ακόμη.

Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα, και σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον κοπανισμένα καρύδια, αν το επιθυμείτε.

Καλή απόλαυση !

Πηγή : https://sweetly.gr/2016/02/cake-anapodo-me-kidonia-kai-karidia/

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Πρόσφατα άρθρα

Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

Περισσότερα »

Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

Περισσότερα »

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

Περισσότερα »

Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

Περισσότερα »

Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Περισσότερα »