Κεικ ανάποδο με κυδώνια και καρύδια

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή απο την κυρία Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά για μια φόρμα διαμ. 24εκ. ή ένα μακρόστενο ταψάκι

  • 2 κυδώνια
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το κέικ

  • 4 αβγά
  • 300γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100γρ. γιαούρτι (½ κεσεδάκι)
  • 25ml κονιάκ
  • 250γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 καψουλα βανιλίνη
  • 1 κυδώνι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 100 γρ. καρύδια κοπανισμένα + μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε τηγανάκι. Κόβετε τα κυδώνια στα 4 και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες πάχους ενός δάχτυλου.

Τα τοποθετείτε σε ταψάκι  στη σειρά, τα περιχύνετε με το μείγμα του βουτύρου και τα βάζετε να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το μίγμα του κέικ: Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με 250γρ. από τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτετε το γιαούρτι και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χαμηλώνετε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.

Καθαρίζετε το τελευταίο κυδώνι από φλούδα και κουκούτσια, το κόβετε σε κομμάτια και αφού το πολτοποιήσετε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη, το προσθέτετε στο μείγμα.

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα καρύδια. Χτυπάτε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν και ρίχνετε το μίγμα στο ταψί πάνω από τα προψημένα κυδώνια. Συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ακόμη.

Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα, και σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον κοπανισμένα καρύδια, αν το επιθυμείτε.

Καλή απόλαυση !

Πηγή : https://sweetly.gr/2016/02/cake-anapodo-me-kidonia-kai-karidia/

chat
Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Πρόσφατα άρθρα

Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

Περισσότερα »

Σουντζουκάκια από φάβα

Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

Περισσότερα »

Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

Περισσότερα »