Κεικ ανάποδο με κυδώνια και καρύδια

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή απο την κυρία Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά για μια φόρμα διαμ. 24εκ. ή ένα μακρόστενο ταψάκι

  • 2 κυδώνια
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το κέικ

  • 4 αβγά
  • 300γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100γρ. γιαούρτι (½ κεσεδάκι)
  • 25ml κονιάκ
  • 250γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 καψουλα βανιλίνη
  • 1 κυδώνι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 100 γρ. καρύδια κοπανισμένα + μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε τηγανάκι. Κόβετε τα κυδώνια στα 4 και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες πάχους ενός δάχτυλου.

Τα τοποθετείτε σε ταψάκι  στη σειρά, τα περιχύνετε με το μείγμα του βουτύρου και τα βάζετε να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το μίγμα του κέικ: Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με 250γρ. από τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτετε το γιαούρτι και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χαμηλώνετε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές.

Καθαρίζετε το τελευταίο κυδώνι από φλούδα και κουκούτσια, το κόβετε σε κομμάτια και αφού το πολτοποιήσετε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη, το προσθέτετε στο μείγμα.

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα καρύδια. Χτυπάτε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν και ρίχνετε το μίγμα στο ταψί πάνω από τα προψημένα κυδώνια. Συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ακόμη.

Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα, και σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον κοπανισμένα καρύδια, αν το επιθυμείτε.

Καλή απόλαυση !

Πηγή : https://sweetly.gr/2016/02/cake-anapodo-me-kidonia-kai-karidia/

chat
Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Πρόσφατα άρθρα

Aπό το Κιλκίς «staramaki» και «kaφsimo»

Αντί για καλαμάκι προτείνουν το «staramaki» που είναι το φυσικό στέλεχος σιταριού. Αντί να πετιούνται τα υπολείμματα του καφέ στα σκουπίδια, προτείνουν την επεξεργασία τους

Περισσότερα »

Σεμινάρια μαγειρικής για δημιουργική Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γεννηματάς και το Lerosfood οργανώνουν σεμινάρια για δημιουργική Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα ( ψάρια και θαλασσινά ) Τα σεμινάρια θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι Chef

Περισσότερα »

To σπινιάλο Καλύμνου μεταξύ των 13 προϊόντων που βρίσκονται από την Περιφέρεια ΝΑ σε διαδικασία πιστοποίησης Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης(ΠΟΠ).

To σπινιάλο Καλύμνου μεταξύ των 13 προϊόντων που βρίσκονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε διαδικασία πιστοποίησης Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ). Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην

Περισσότερα »

PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

Περισσότερα »