Απλή μα πεντανόστιμη η Λαδένια πίτα της Κιμώλιας Γης.
Με αέρα Κυκλαδίτικο ειναι ότι πιο κοντά στην Ιταλική πίτσα διαθέτουμε στην ελληνική τοπική μας παράδοση.

Υλικά 

Αλεύρι 500 gr – για όλες τις χρήσεις –

Μαγιά 1 φακελάκι 

Ελαιόλαδο 1 κουταλιά

Αλάτι 1 πρέζα 

Νερό χλιαρό 250 ml

Ντομάτες 5 -6  ώριμες κομμένες σε φέτες 

Κρεμμύδια 3 κομμένα σε φέτες

Αλάτι 

Πιπέρι 

Ρίγανη 

 

Εκτέλεση

Σε  μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε  1 ώρα να διπλασιαστεί.

 

  1. Ταυτόχρονα  κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε φέτες.

     
  2. Λαδώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου και  απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη, περιχύνουμε  το ελαιόλαδο και αφήνουμε 30′ να ανέβει λίγο η ζύμη.

     
  3. Ψήνουμε στους 200 C σε αέρα για 50-60 ‘ περίπου μέχρι να ροδίσει η λαδένια και να ψηθεί και από κάτω πλευρά!

    Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »