Απλή μα πεντανόστιμη η Λαδένια πίτα της Κιμώλιας Γης.
Με αέρα Κυκλαδίτικο ειναι ότι πιο κοντά στην Ιταλική πίτσα διαθέτουμε στην ελληνική τοπική μας παράδοση.

Υλικά 

Αλεύρι 500 gr – για όλες τις χρήσεις –

Μαγιά 1 φακελάκι 

Ελαιόλαδο 1 κουταλιά

Αλάτι 1 πρέζα 

Νερό χλιαρό 250 ml

Ντομάτες 5 -6  ώριμες κομμένες σε φέτες 

Κρεμμύδια 3 κομμένα σε φέτες

Αλάτι 

Πιπέρι 

Ρίγανη 

 

Εκτέλεση

Σε  μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε  1 ώρα να διπλασιαστεί.

 

  1. Ταυτόχρονα  κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε φέτες.

     
  2. Λαδώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου και  απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη, περιχύνουμε  το ελαιόλαδο και αφήνουμε 30′ να ανέβει λίγο η ζύμη.

     
  3. Ψήνουμε στους 200 C σε αέρα για 50-60 ‘ περίπου μέχρι να ροδίσει η λαδένια και να ψηθεί και από κάτω πλευρά!

    Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »