Υλικά
Αλεύρι 500 gr – για όλες τις χρήσεις –
Μαγιά 1 φακελάκι
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά
Αλάτι 1 πρέζα
Νερό χλιαρό 250 ml
Ντομάτες 5 -6 ώριμες κομμένες σε φέτες
Κρεμμύδια 3 κομμένα σε φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί.
-
Ταυτόχρονα κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε φέτες.
-
Λαδώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη, περιχύνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε 30′ να ανέβει λίγο η ζύμη.
-
Ψήνουμε στους 200 C σε αέρα για 50-60 ‘ περίπου μέχρι να ροδίσει η λαδένια και να ψηθεί και από κάτω πλευρά!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πρόσθεσε ένα σχόλιο