Λεμονόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστή λεμονόπιτα με φύλλο κρούστας που θα λατρέψουν όλοι !

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 450-500γρ
  • 4 αυγά
  • 200γρ ζάχαρη
  • 300γρ γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 βανίλιες
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 200ml  ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερό
  • 300 ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και το χυμό. Το βάζουμε στην φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και εν συνεχεία ρίχνουμε το ξύσμα λεμόνι, το ξύλο κανέλας και τις φέτες λεμονιού και βράζουμε  άλλα πέντε λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανάβουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
Στο μίξερ χτυπάμε αυγά και ζάχαρη καλά να ασπρίσουν.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τον χυμό,το ξύσμα το γιαούρτι το baking powder και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν τα υλικά ,προσθέτοντας  και το ηλιέλαιο.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας όπως είναι ρολό σε λεπτές λωρίδες  το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε  με σπάτουλα  μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αλείφουμε με λάδι το ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο ,ρίχνουμε το σιρόπι να  απορροφηθεί το  και τέλος προσθέτουμε  τις φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!


Δημήτρης Πλουμιστός Chef

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »