Λεμονόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας

Λαχταριστή λεμονόπιτα με φύλλο κρούστας που θα λατρέψουν όλοι !

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 450-500γρ
  • 4 αυγά
  • 200γρ ζάχαρη
  • 300γρ γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 βανίλιες
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 200ml  ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερό
  • 300 ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και το χυμό. Το βάζουμε στην φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και εν συνεχεία ρίχνουμε το ξύσμα λεμόνι, το ξύλο κανέλας και τις φέτες λεμονιού και βράζουμε  άλλα πέντε λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανάβουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
Στο μίξερ χτυπάμε αυγά και ζάχαρη καλά να ασπρίσουν.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τον χυμό,το ξύσμα το γιαούρτι το baking powder και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν τα υλικά ,προσθέτοντας  και το ηλιέλαιο.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας όπως είναι ρολό σε λεπτές λωρίδες  το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε  με σπάτουλα  μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αλείφουμε με λάδι το ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο ,ρίχνουμε το σιρόπι να  απορροφηθεί το  και τέλος προσθέτουμε  τις φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!


Δημήτρης Πλουμιστός Chef

 

Spread the love
  • 4
    Shares