Λεμονόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Λαχταριστή λεμονόπιτα με φύλλο κρούστας που θα λατρέψουν όλοι !

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 450-500γρ
  • 4 αυγά
  • 200γρ ζάχαρη
  • 300γρ γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 βανίλιες
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 200ml  ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερό
  • 300 ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και το χυμό. Το βάζουμε στην φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και εν συνεχεία ρίχνουμε το ξύσμα λεμόνι, το ξύλο κανέλας και τις φέτες λεμονιού και βράζουμε  άλλα πέντε λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανάβουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
Στο μίξερ χτυπάμε αυγά και ζάχαρη καλά να ασπρίσουν.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τον χυμό,το ξύσμα το γιαούρτι το baking powder και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν τα υλικά ,προσθέτοντας  και το ηλιέλαιο.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας όπως είναι ρολό σε λεπτές λωρίδες  το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε  με σπάτουλα  μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αλείφουμε με λάδι το ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο ,ρίχνουμε το σιρόπι να  απορροφηθεί το  και τέλος προσθέτουμε  τις φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!


Δημήτρης Πλουμιστός Chef

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »