Lemon pie από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Απο την chef  Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

Για την τάρτα:

150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ αλεύρι
20γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μισό λεμόνι
λίγο αλάτι λίγο πιπέρι
Μισό κουταλάκι ελαιόλαδο
Ζυμώνουμε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα!

Για την κρέμα λεμονιού:

300γρ ζάχαρη ξύσμα από δύο λεμόνια
500γρ νερό
45γρ κορν φλαουρ
200γρ χυμό λεμόνι
80γρ βούτυρο
7 κροκοι αυγού

Σε  κατσαρολάκι βάζουμε το νερό -κρατάμε λίγο να αραιώσουμε το κορν φλάουρ- τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να βράσουν! Βγάζουμε από την φωτιά , ρίχνουμε τους κρόκους και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς ξαναβάζοντας το  λίγο στην φωτιά μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη!Την βάζουμε στο ψυγείο .

Πέρνουμε από ψυγείο τη ζύμη της τάρτας και τη στήνουμε στην φόρμα.
Όταν την στρώσουμε, κάνουμε τρύπες με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά σε 160 c.

 

Για την μαρέγκα

300γρ ζάχαρη
150γρ ασπράδια
125γρ νερο
λίγο αλάτι
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
2κσ κορν φλαουρ

Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και το χυμό με το ξύσμα να βράσουν και τέλος ρίχνουμε το λεμόνι.
Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι με  σύρμα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι.
Στήνουμε την τάρτα γαρνίρουμε με την μαρέγκα και την καίμε προσεκτικά με φλόγιστρο ή την βάζουμε στον φούρνο σε 250 c  για 2-3 λεπτά !

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »