Lemon pie από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Απο την chef  Ευαγγελία Φωτεινιά

Υλικά

Για την τάρτα:

150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ αλεύρι
20γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μισό λεμόνι
λίγο αλάτι λίγο πιπέρι
Μισό κουταλάκι ελαιόλαδο
Ζυμώνουμε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα!

Για την κρέμα λεμονιού:

300γρ ζάχαρη ξύσμα από δύο λεμόνια
500γρ νερό
45γρ κορν φλαουρ
200γρ χυμό λεμόνι
80γρ βούτυρο
7 κροκοι αυγού

Σε  κατσαρολάκι βάζουμε το νερό -κρατάμε λίγο να αραιώσουμε το κορν φλάουρ- τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να βράσουν! Βγάζουμε από την φωτιά , ρίχνουμε τους κρόκους και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς ξαναβάζοντας το  λίγο στην φωτιά μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη!Την βάζουμε στο ψυγείο .

Πέρνουμε από ψυγείο τη ζύμη της τάρτας και τη στήνουμε στην φόρμα.
Όταν την στρώσουμε, κάνουμε τρύπες με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά σε 160 c.

 

Για την μαρέγκα

300γρ ζάχαρη
150γρ ασπράδια
125γρ νερο
λίγο αλάτι
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
2κσ κορν φλαουρ

Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και το χυμό με το ξύσμα να βράσουν και τέλος ρίχνουμε το λεμόνι.
Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι με  σύρμα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι.
Στήνουμε την τάρτα γαρνίρουμε με την μαρέγκα και την καίμε προσεκτικά με φλόγιστρο ή την βάζουμε στον φούρνο σε 250 c  για 2-3 λεπτά !

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »