Απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά
Υλικά
Για την τάρτα:
150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ αλεύρι
20γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μισό λεμόνι
λίγο αλάτι λίγο πιπέρι
Μισό κουταλάκι ελαιόλαδο
Ζυμώνουμε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα!
Για την κρέμα λεμονιού:
300γρ ζάχαρη ξύσμα από δύο λεμόνια
500γρ νερό
45γρ κορν φλαουρ
200γρ χυμό λεμόνι
80γρ βούτυρο
7 κροκοι αυγού
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό -κρατάμε λίγο να αραιώσουμε το κορν φλάουρ- τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να βράσουν! Βγάζουμε από την φωτιά , ρίχνουμε τους κρόκους και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς ξαναβάζοντας το λίγο στην φωτιά μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη!Την βάζουμε στο ψυγείο .
Πέρνουμε από ψυγείο τη ζύμη της τάρτας και τη στήνουμε στην φόρμα.
Όταν την στρώσουμε, κάνουμε τρύπες με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά σε 160 c.
Για την μαρέγκα
300γρ ζάχαρη
150γρ ασπράδια
125γρ νερο
λίγο αλάτι
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
2κσ κορν φλαουρ
Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και το χυμό με το ξύσμα να βράσουν και τέλος ρίχνουμε το λεμόνι.
Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι με σύρμα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι.
Στήνουμε την τάρτα γαρνίρουμε με την μαρέγκα και την καίμε προσεκτικά με φλόγιστρο ή την βάζουμε στον φούρνο σε 250 c για 2-3 λεπτά !
Καλή απόλαυση !
Πρόσθεσε ένα σχόλιο