Λέρικα Παραδοσιακά πουγκιά από τον chef Νικόλαο Σιφουνιό

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό Λέρου από τον chef Νικόλαο Σιφουνιό

 

 

Υλικά Γέμιση

Βήμα 1

  • 1 750gr ζάχαρη
  • 1200gr νερό

Βήμα 2

  • 1 κούπα ψωμί σε ψίχουλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτάλι πικραμύγδαλο
  • 1 κουτάκι του γλυκού ανθόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ φρυγανιά
  • 1 κουτάλι μέλι
  • 2 κιλά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
  • 1 κουταλάκι μαστίχα
  • 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • Φύλλο

 

Βήμα 3

  • 1 λίτρο σταχτόνερο 1250 γρ
  • Αλεύρι 300 γρ
  • Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 κουτάλια αλάτι
  • 1 κρασοπότηρο ρετσίνα
  • 1 κρασοπότηρο ούζο 1
  • κρασοπότηρο λάδι

Επικάλυψη

Βήμα 4 

  • Ανθόνερο
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει. Προσθέτουμε τα υλικά από το βήμα 2 με πρώτο το ψωμί και τελευταίο το αμύγδαλο το κατεβάζουμε από την φωτιά και το απλώνουμε σε μπολ για να κρυώσει.

Ξεκινάμε  την ζύμη, Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το σταχτόνερο που το ζεσταίνουμε λίγο και  βάζουμε στο τέλος όσο χρειαστεί.

Απλώνουμε με πλάστη και γεμίζουμε με κουτάλι. Κόβουμε σαν μισοφέγγαρα και φουρνίζουμε στους 160 – 170 βαθμούς.

Όταν ξεφουρνίσουμε  τα περνάμε με ανθόνερο και μετά με ζάχαρη άχνη!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Νικόλαος Σιφουνιός

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Πρόσφατα άρθρα

Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

Περισσότερα »

Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

Περισσότερα »

Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

Περισσότερα »

Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

Περισσότερα »