Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Υπάρχουν τρεις τρόποι να φτιάξουμε λικέρ που χρειάζεται να μείνουν στον ήλιο, για να ζυμωθούν καλά τα υλικά τους:

  1. Να βάλουμε όλα τα υλικά εξαρχής στη γυάλα και να την αφήσουμε σε ζεστό μέρος, που λούζεται στο φως για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  2. Να αφήσουμε πρώτα τη ζάχαρη με τα φρούτα και τα αρωματικά στον ήλιο να ζυμωθούν, κατόπιν να προσθέσουμε το αλκοόλ και να αφήσουμε ξανά να σταθεί το λικέρ σε εσωτερικό αυτήν τη φορά χώρο.
  3. Να λιάσουμε πρώτα τα φρούτα με το αλκοόλ, σε δεύτερο χρόνο να προσθέσουμε τη ζάχαρη και τυχόν αρωματικά και να συνεχίσουμε το λιάσιμο για μερικές εβδομάδες ή μήνες ακόμη.

Σε δροσερό και σκιερό μέρος (όχι στο ψυγείο) αφήνουμε να ωριμάσουν εκείνα τα λικέρ που περιέχουν βρασμένα φρούτα ή σιρόπι, όπως και εκείνα που αν μείνουν στον ήλιο θα αλλοιωθεί το ωραίο και λαμπερό χρώμα που τους δίνουν τα φρούτα που περιέχουν. Ανάλογα με το τι είδους χρησιμοποιούμε, κάποια φρούτα τα βράζουμε, άλλα τα πολτοποιούμε, ορισμένα τα βάζουμε ολόκληρα να «μαριναριστούν» μέσα στο αλκοόλ, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τη φλούδα.

Πηγή :gastronomos.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »