Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Υπάρχουν τρεις τρόποι να φτιάξουμε λικέρ που χρειάζεται να μείνουν στον ήλιο, για να ζυμωθούν καλά τα υλικά τους:

  1. Να βάλουμε όλα τα υλικά εξαρχής στη γυάλα και να την αφήσουμε σε ζεστό μέρος, που λούζεται στο φως για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  2. Να αφήσουμε πρώτα τη ζάχαρη με τα φρούτα και τα αρωματικά στον ήλιο να ζυμωθούν, κατόπιν να προσθέσουμε το αλκοόλ και να αφήσουμε ξανά να σταθεί το λικέρ σε εσωτερικό αυτήν τη φορά χώρο.
  3. Να λιάσουμε πρώτα τα φρούτα με το αλκοόλ, σε δεύτερο χρόνο να προσθέσουμε τη ζάχαρη και τυχόν αρωματικά και να συνεχίσουμε το λιάσιμο για μερικές εβδομάδες ή μήνες ακόμη.

Σε δροσερό και σκιερό μέρος (όχι στο ψυγείο) αφήνουμε να ωριμάσουν εκείνα τα λικέρ που περιέχουν βρασμένα φρούτα ή σιρόπι, όπως και εκείνα που αν μείνουν στον ήλιο θα αλλοιωθεί το ωραίο και λαμπερό χρώμα που τους δίνουν τα φρούτα που περιέχουν. Ανάλογα με το τι είδους χρησιμοποιούμε, κάποια φρούτα τα βράζουμε, άλλα τα πολτοποιούμε, ορισμένα τα βάζουμε ολόκληρα να «μαριναριστούν» μέσα στο αλκοόλ, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τη φλούδα.

Πηγή :gastronomos.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »