Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 Ατομα

 

600 γρμ λοπια Κατταβιάς καθαρισμένα –  μουλιασμένα σε νερό όλη νύχτα

80 ml Ελαιόλαδο
150 γρμ κρεμμύδια καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες

150 γρμ καρότα καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες

120 γρμ σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες κομμένο σε φετούλες

300 γρμ φύλλα σέσκλα καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομένα

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ψιλοκομμένες

650 γρμ ντομάτες ψιλοκομμένες

1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών

1 πιπεριά καυτερή πλυμένη

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι Πιπέρι

Ζάχαρη

1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

 

Τρόπος Εκτέλεσης 


Πλένουμε καλά τα λόπια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 45΄ ξαφρίζοντας με πλαστική τρυπητή κουτάλα.


Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, προσθέτουμε τα σέσκλα , τα καρότα, το σέλερυ , το σκόρδο και τη καυτερή πιπεριά να μαραθούν ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 20′.

Αρτύζουμε με αλάτι , πιπέρι , ζάχαρη, και τη γλυκιά πάπρικα.

Ανακατεύουμε , σβήνουμε τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.Βάζουμε τα βρασμένα λόπια σε ταψάκι , ρίχνουμε τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας.

Βάζουμε στον φούρνο σε 180 c για 20 ‘, βγάζουμε και σερβίρουμε με τυρί μάντρας , ελιές , σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί.

Καλή σας  απόλαυση

ΤΙΡ

Μπορούμε στη συνταγή μας να χρησιμοποιήσουμε και καπνιστό χοιρινό.

 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »