Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 Ατομα

 

600 γρμ λοπια Κατταβιάς καθαρισμένα –  μουλιασμένα σε νερό όλη νύχτα

80 ml Ελαιόλαδο
150 γρμ κρεμμύδια καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες

150 γρμ καρότα καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες

120 γρμ σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες κομμένο σε φετούλες

300 γρμ φύλλα σέσκλα καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομένα

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ψιλοκομμένες

650 γρμ ντομάτες ψιλοκομμένες

1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών

1 πιπεριά καυτερή πλυμένη

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι Πιπέρι

Ζάχαρη

1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

 

Τρόπος Εκτέλεσης 


Πλένουμε καλά τα λόπια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 45΄ ξαφρίζοντας με πλαστική τρυπητή κουτάλα.


Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, προσθέτουμε τα σέσκλα , τα καρότα, το σέλερυ , το σκόρδο και τη καυτερή πιπεριά να μαραθούν ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 20′.

Αρτύζουμε με αλάτι , πιπέρι , ζάχαρη, και τη γλυκιά πάπρικα.

Ανακατεύουμε , σβήνουμε τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.Βάζουμε τα βρασμένα λόπια σε ταψάκι , ρίχνουμε τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας.

Βάζουμε στον φούρνο σε 180 c για 20 ‘, βγάζουμε και σερβίρουμε με τυρί μάντρας , ελιές , σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί.

Καλή σας  απόλαυση

ΤΙΡ

Μπορούμε στη συνταγή μας να χρησιμοποιήσουμε και καπνιστό χοιρινό.

 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »