Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 Ατομα

600 γρμ λοπια Κατταβιάς καθαρισμένα –  μουλιασμένα σε νερό όλη νύχτα

80 ml Ελαιόλαδο
150 γρμ κρεμμύδια καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες

150 γρμ καρότα καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες

120 γρμ σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες κομμένο σε φετούλες

300 γρμ φύλλα σέσκλα καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομένα

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ψιλοκομμένες

650 γρμ ντομάτες ψιλοκομμένες

1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών

1 πιπεριά καυτερή πλυμένη

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι Πιπέρι

Ζάχαρη

1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

 

Τρόπος Εκτέλεσης 


Πλένουμε καλά τα λόπια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 45΄ ξαφρίζοντας με πλαστική τρυπητή κουτάλα.


Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, προσθέτουμε τα σέσκλα , τα καρότα, το σέλερυ , το σκόρδο και τη καυτερή πιπεριά να μαραθούν ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 20′.

Αρτύζουμε με αλάτι , πιπέρι , ζάχαρη, και τη γλυκιά πάπρικα.

Ανακατεύουμε , σβήνουμε τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.Βάζουμε τα βρασμένα λόπια σε ταψάκι , ρίχνουμε τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας.

Βάζουμε στον φούρνο σε 180 c για 20 ‘, βγάζουμε και σερβίρουμε με τυρί μάντρας , ελιές , σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί.

Καλή σας  απόλαυση

ΤΙΡ

Μπορούμε στη συνταγή μας να χρησιμοποιήσουμε και καπνιστό χοιρινό.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »