Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 Ατομα

 

600 γρμ λοπια Κατταβιάς καθαρισμένα –  μουλιασμένα σε νερό όλη νύχτα

80 ml Ελαιόλαδο
150 γρμ κρεμμύδια καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες

150 γρμ καρότα καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες

120 γρμ σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες κομμένο σε φετούλες

300 γρμ φύλλα σέσκλα καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομένα

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ψιλοκομμένες

650 γρμ ντομάτες ψιλοκομμένες

1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών

1 πιπεριά καυτερή πλυμένη

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι Πιπέρι

Ζάχαρη

1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

 

Τρόπος Εκτέλεσης 


Πλένουμε καλά τα λόπια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 45΄ ξαφρίζοντας με πλαστική τρυπητή κουτάλα.


Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, προσθέτουμε τα σέσκλα , τα καρότα, το σέλερυ , το σκόρδο και τη καυτερή πιπεριά να μαραθούν ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 20′.

Αρτύζουμε με αλάτι , πιπέρι , ζάχαρη, και τη γλυκιά πάπρικα.

Ανακατεύουμε , σβήνουμε τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.Βάζουμε τα βρασμένα λόπια σε ταψάκι , ρίχνουμε τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας.

Βάζουμε στον φούρνο σε 180 c για 20 ‘, βγάζουμε και σερβίρουμε με τυρί μάντρας , ελιές , σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί.

Καλή σας  απόλαυση

ΤΙΡ

Μπορούμε στη συνταγή μας να χρησιμοποιήσουμε και καπνιστό χοιρινό.

 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »