Λουκούμι Ρόδου απο τα Χειρομύλια με μπουκίτσες κοτόπουλο, ντοματίνια και κόκκινο βασιλικό

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα Ρόδου δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή.

Το “λουκούμι” είναι το παραδοσιακό φρέσκο χυλοπιτάκι της Ρόδου που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης από τα “Χειρομύλια” τη βιοτεχνία φρέσκων ζυμαρικών και τοπικών προϊόντων .

Ο κόκκινος βασιλικός καλλιεργείται στη Ρόδο από τον καλλιεργητή και παραγωγό φαρμακευτικών βοτάνων  Μιχάλη Δραμουντανή και την εταιρεία του Dm Natural Farming Rhodes.

 

Υλικά

360 γρμ λουκούμι
400 γρμ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
80 ml ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
120 γρμ ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ ντοματοπολτός
50 ml λευκό κρασί
1200 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 φύλλο λεμονιάς
1 ξύλο κανέλλας
Αλάτι – πιπέρι
1 ματσάκι κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο
120 γρμ τυρί φέτα κομμένη σε κύβους 


Προετοιμασία

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια , το φύλο λεμονιάς και τη κανέλα.
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί , τα ντοματίνια και αρτύζουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄. Προσθέτουμε το λουκούμι, ανακατεύουμε  και συνεχίζουμε για ακόμα 4΄.
Τέλος ρίχνουμε τον κόκκινο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω τη φέτα.

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »