Λουκούμι Ρόδου απο τα Χειρομύλια με μπουκίτσες κοτόπουλο, ντοματίνια και κόκκινο βασιλικό

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα Ρόδου δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή.

Το “λουκούμι” είναι το παραδοσιακό φρέσκο χυλοπιτάκι της Ρόδου που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης από τα “Χειρομύλια” τη βιοτεχνία φρέσκων ζυμαρικών και τοπικών προϊόντων .

Ο κόκκινος βασιλικός καλλιεργείται στη Ρόδο από τον καλλιεργητή και παραγωγό φαρμακευτικών βοτάνων  Μιχάλη Δραμουντανή και την εταιρεία του Dm Natural Farming Rhodes.

 

Υλικά

360 γρμ λουκούμι
400 γρμ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
80 ml ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
120 γρμ ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ ντοματοπολτός
50 ml λευκό κρασί
1200 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 φύλλο λεμονιάς
1 ξύλο κανέλλας
Αλάτι – πιπέρι
1 ματσάκι κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο
120 γρμ τυρί φέτα κομμένη σε κύβους 


Προετοιμασία

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια , το φύλο λεμονιάς και τη κανέλα.
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί , τα ντοματίνια και αρτύζουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄. Προσθέτουμε το λουκούμι, ανακατεύουμε  και συνεχίζουμε για ακόμα 4΄.
Τέλος ρίχνουμε τον κόκκινο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω τη φέτα.

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »