Λουκούμι Ρόδου απο τα Χειρομύλια με μπουκίτσες κοτόπουλο, ντοματίνια και κόκκινο βασιλικό

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα Ρόδου δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή.

Το “λουκούμι” είναι το παραδοσιακό φρέσκο χυλοπιτάκι της Ρόδου που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης από τα “Χειρομύλια” τη βιοτεχνία φρέσκων ζυμαρικών και τοπικών προϊόντων .

Ο κόκκινος βασιλικός καλλιεργείται στη Ρόδο από τον καλλιεργητή και παραγωγό φαρμακευτικών βοτάνων  Μιχάλη Δραμουντανή και την εταιρεία του Dm Natural Farming Rhodes.

 

Υλικά

360 γρμ λουκούμι
400 γρμ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
80 ml ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
120 γρμ ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ ντοματοπολτός
50 ml λευκό κρασί
1200 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 φύλλο λεμονιάς
1 ξύλο κανέλλας
Αλάτι – πιπέρι
1 ματσάκι κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο
120 γρμ τυρί φέτα κομμένη σε κύβους 


Προετοιμασία

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια , το φύλο λεμονιάς και τη κανέλα.
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί , τα ντοματίνια και αρτύζουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄. Προσθέτουμε το λουκούμι, ανακατεύουμε  και συνεχίζουμε για ακόμα 4΄.
Τέλος ρίχνουμε τον κόκκινο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω τη φέτα.

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »