Λουκούμι Ρόδου απο τα Χειρομύλια με μπουκίτσες κοτόπουλο, ντοματίνια και κόκκινο βασιλικό

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα Ρόδου δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή.

Το “λουκούμι” είναι το παραδοσιακό φρέσκο χυλοπιτάκι της Ρόδου που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης από τα “Χειρομύλια” τη βιοτεχνία φρέσκων ζυμαρικών και τοπικών προϊόντων .

Ο κόκκινος βασιλικός καλλιεργείται στη Ρόδο από τον καλλιεργητή και παραγωγό φαρμακευτικών βοτάνων  Μιχάλη Δραμουντανή και την εταιρεία του Dm Natural Farming Rhodes.

 

Υλικά

360 γρμ λουκούμι
400 γρμ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
80 ml ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
120 γρμ ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ ντοματοπολτός
50 ml λευκό κρασί
1200 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 φύλλο λεμονιάς
1 ξύλο κανέλλας
Αλάτι – πιπέρι
1 ματσάκι κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο
120 γρμ τυρί φέτα κομμένη σε κύβους 


Προετοιμασία

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια , το φύλο λεμονιάς και τη κανέλα.
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί , τα ντοματίνια και αρτύζουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄. Προσθέτουμε το λουκούμι, ανακατεύουμε  και συνεχίζουμε για ακόμα 4΄.
Τέλος ρίχνουμε τον κόκκινο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω τη φέτα.

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »