Συνταγή με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα Ρόδου δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή.
Το “λουκούμι” είναι το παραδοσιακό φρέσκο χυλοπιτάκι της Ρόδου που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης από τα “Χειρομύλια” τη βιοτεχνία φρέσκων ζυμαρικών και τοπικών προϊόντων .
Ο κόκκινος βασιλικός καλλιεργείται στη Ρόδο από τον καλλιεργητή και παραγωγό φαρμακευτικών βοτάνων Μιχάλη Δραμουντανή και την εταιρεία του Dm Natural Farming Rhodes.
Υλικά
360 γρμ λουκούμι
400 γρμ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
80 ml ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
120 γρμ ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ ντοματοπολτός
50 ml λευκό κρασί
1200 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
1 φύλλο λεμονιάς
1 ξύλο κανέλλας
Αλάτι – πιπέρι
1 ματσάκι κόκκινο βασιλικό ψιλοκομμένο
120 γρμ τυρί φέτα κομμένη σε κύβους
Προετοιμασία
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια , το φύλο λεμονιάς και τη κανέλα.
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί , τα ντοματίνια και αρτύζουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄. Προσθέτουμε το λουκούμι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε για ακόμα 4΄.
Τέλος ρίχνουμε τον κόκκινο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω τη φέτα.
Καλή απόλαυση !
Πρόσθεσε ένα σχόλιο