Μάγεψε η Κάλυμνος με την πλούσια παρουσία της τοπικής κουζίνας, στη δράση “Aegean Mamas Know Best”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Στην Κάλυμνο ταξίδεψε η δράση  “Aegean mamas know best- Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”, προκειμένου να αναδείξει την Καλύμνικη κουζίνα, παρουσιάζοντας την πλούσια τοπική κουζίνα και τις υπέροχες συνταγές της. 

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαιου αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιo του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, που κατέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η δράση  “Aegean mamas know best- Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”, ταξίδευσε στην Κάλυμνο και ανέδειξε  την Καλύμνικη κουζίνα, στο εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες, την παλιά γειτονιά των μηχανικών και δυτών,  την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

Το σχεδιασμό της δράσης «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”  – «Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, επιμελείται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης και εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ο πρόεδρος, Νίκος Χριστοφόρου.

Στην Κάλυμνο επιβεβαιώθηκε η επιτυχημένη υιοθέτηση της τοπικής νησιωτικής κουζίνας στο οικογενειακό τραπέζι. Τη δράση και τη σημασία της για τα νησιά και τους κατοίκους τους, ανέπτυξε ο Έπαρχος Καλύμνου, Γιάννης Θεμέλαρος. Για την παράδοση στη γαστρονομία, μίλησε  η αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Κασσάρα και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό τμήμα του Λυκείου. Συμμετείχαν σύλλογοι, χωριά, εστιατόρια και μεμονωμένες Καλύμνιες που μαγείρεψαν και μίλησαν για τις συνταγές, τις παραδόσεις, την αξία τους ως πολιτιστικό προϊόν του νησιού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων ο σεφ Μιχάλης Γιωργουδιός και η σεφ Νομική Καλούδη. Στην προετοιμασία συμμετείχε όλη η ομάδα του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» που ευγενικά διέθεσε το χώρο και εκτέλεσε  πιάτα τοπικής κουζίνας. Συμμετείχε ομάδα προσκόπων που έπλασαν τα κουλουράκια τους με περίτεχνα σχέδια. Γιαγιάδες, μαμάδες, παιδιά παρουσίασαν τα πιάτα βασισμένα τόσο στα θαλασσινά όσο και στα κτηνοτροφικά προϊόντα και πρόσφεραν σε όλο τον κόσμο. Συζητήθηκαν μυστικά των συνταγών, χρήσεις προϊόντων και πολλά άλλα που «οι μαμάδες του Αιγαίου… γνωρίζουν καλύτερα».

Έκπληξη ευχάριστη ήταν το δρώμενο στο λιμάνι με θέμα τους σφουγγαράδες της Καλύμνου και το ντύσιμο του δύτη. Την επίδειξη έκανε ο Δημήτρης Νυστάζος, ενώ παρών ήταν ο πρόεδρος των αλιέων κ. Κουλλιάς.

 

Στη συνέχεια η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έδωσε τον λόγο σε όλους για να περιγράψουν τις δημιουργίες που πλημμύρισαν το χώρο με χρώματα, γεύσεις, αρώματα.

Πηγή : rodiaki.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »