Μάγεψε η Κάλυμνος με την πλούσια παρουσία της τοπικής κουζίνας, στη δράση “Aegean Mamas Know Best”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Στην Κάλυμνο ταξίδεψε η δράση  “Aegean mamas know best- Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”, προκειμένου να αναδείξει την Καλύμνικη κουζίνα, παρουσιάζοντας την πλούσια τοπική κουζίνα και τις υπέροχες συνταγές της. 

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαιου αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιo του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, που κατέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η δράση  “Aegean mamas know best- Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”, ταξίδευσε στην Κάλυμνο και ανέδειξε  την Καλύμνικη κουζίνα, στο εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες, την παλιά γειτονιά των μηχανικών και δυτών,  την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

Το σχεδιασμό της δράσης «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”  – «Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, επιμελείται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης και εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ο πρόεδρος, Νίκος Χριστοφόρου.

Στην Κάλυμνο επιβεβαιώθηκε η επιτυχημένη υιοθέτηση της τοπικής νησιωτικής κουζίνας στο οικογενειακό τραπέζι. Τη δράση και τη σημασία της για τα νησιά και τους κατοίκους τους, ανέπτυξε ο Έπαρχος Καλύμνου, Γιάννης Θεμέλαρος. Για την παράδοση στη γαστρονομία, μίλησε  η αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Κασσάρα και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό τμήμα του Λυκείου. Συμμετείχαν σύλλογοι, χωριά, εστιατόρια και μεμονωμένες Καλύμνιες που μαγείρεψαν και μίλησαν για τις συνταγές, τις παραδόσεις, την αξία τους ως πολιτιστικό προϊόν του νησιού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων ο σεφ Μιχάλης Γιωργουδιός και η σεφ Νομική Καλούδη. Στην προετοιμασία συμμετείχε όλη η ομάδα του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» που ευγενικά διέθεσε το χώρο και εκτέλεσε  πιάτα τοπικής κουζίνας. Συμμετείχε ομάδα προσκόπων που έπλασαν τα κουλουράκια τους με περίτεχνα σχέδια. Γιαγιάδες, μαμάδες, παιδιά παρουσίασαν τα πιάτα βασισμένα τόσο στα θαλασσινά όσο και στα κτηνοτροφικά προϊόντα και πρόσφεραν σε όλο τον κόσμο. Συζητήθηκαν μυστικά των συνταγών, χρήσεις προϊόντων και πολλά άλλα που «οι μαμάδες του Αιγαίου… γνωρίζουν καλύτερα».

Έκπληξη ευχάριστη ήταν το δρώμενο στο λιμάνι με θέμα τους σφουγγαράδες της Καλύμνου και το ντύσιμο του δύτη. Την επίδειξη έκανε ο Δημήτρης Νυστάζος, ενώ παρών ήταν ο πρόεδρος των αλιέων κ. Κουλλιάς.

 

Στη συνέχεια η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έδωσε τον λόγο σε όλους για να περιγράψουν τις δημιουργίες που πλημμύρισαν το χώρο με χρώματα, γεύσεις, αρώματα.

Πηγή : rodiaki.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »