Μακαρονάδα με γαρίδες , μύδια και “άρωμα” θάλασσας

Λαχταριστή μακαρονάδα με γαρίδες,μύδια και ” άρωμα” θάλασσας. Απολαύστε την με  δροσερό, λευκό κρασί και καλή παρέα…

ΥΛΙΚΑ

100 ml ελαιόλαδο
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
16 μύδια καθαρισμένα
1/2 κ.γλ. πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
16 ωμές γαρίδες με το κέλυφός τους
500 γρ. σπαγγέτι
1,5 λίτρο ζεστό ζωμό ψαριού( αν έχετε, η ζεστό νερό)
2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι .

Ρίχνουμε τη μία σκελίδα σκόρδο, την ντομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για  5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνουμε να γίνουν για ακόμη 3-4 λεπτά.

Βάζουμε και τα μακαρόνια μαζί με το ζεστό ζωμό και τα σιγοβράζουμε, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν όσο τα θέλουμε, ενώ βγάζουμε κι όσον αφρό έχει μαζευτεί με μια τρυπητή κουτάλα.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο γουδί το υπόλοιπο σκόρδο, τον μαϊντανό και το βασιλικό.

Αναμειγνύουμε τα αρωματικά στο σκεύος και ψήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο Γιάννης Χ/Γρηγορίου Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών μιλάει στο Foodme

    Η συνάντηση μου με τον Γιάννη Χατζηγρηγορίου τον Ιανουάριο στην Expotrof  ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και η συνέντευξη μας ξαφνική αυτό που λέμε “στο πόδι”.Δεν

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας 200gr. παστό κολιό #Λαλας

    Περισσότερα »

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »