Μακαρονάδα με γαρίδες , μύδια και “άρωμα” θάλασσας

Λαχταριστή μακαρονάδα με γαρίδες,μύδια και ” άρωμα” θάλασσας. Απολαύστε την με  δροσερό, λευκό κρασί και καλή παρέα…

ΥΛΙΚΑ

100 ml ελαιόλαδο
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
16 μύδια καθαρισμένα
1/2 κ.γλ. πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
16 ωμές γαρίδες με το κέλυφός τους
500 γρ. σπαγγέτι
1,5 λίτρο ζεστό ζωμό ψαριού( αν έχετε, η ζεστό νερό)
2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι .

Ρίχνουμε τη μία σκελίδα σκόρδο, την ντομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για  5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνουμε να γίνουν για ακόμη 3-4 λεπτά.

Βάζουμε και τα μακαρόνια μαζί με το ζεστό ζωμό και τα σιγοβράζουμε, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν όσο τα θέλουμε, ενώ βγάζουμε κι όσον αφρό έχει μαζευτεί με μια τρυπητή κουτάλα.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο γουδί το υπόλοιπο σκόρδο, τον μαϊντανό και το βασιλικό.

Αναμειγνύουμε τα αρωματικά στο σκεύος και ψήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »