Μαραθόπιτα Σύρου με τυρί “Σαν Μιχάλη” Ζωζεφίνος από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

 

Η Σύρος είναι η αρχόντισα των Κυκλάδων, αλλά και κέντρο γαστρονομικής κουλτούρας με στοιχεία από Ενετούς, Χιώτες και Κασιώτες.
Η φύση της χάρισε απλόχερα τα βότανα της, τα άγρια χόρτα ,ο μάραθος ,η κάππαρη, το θυμάρι έγιναν πίτες και μπήκαν σε συνταγές.
Η  chef Ευαγγελία Φωτεινιά μας στέλνει συνταγή από την Σύρο για την πιο λαχταριστή μαραθόπιτα που έχετε δοκομάσει με  αρωματικά  και τυρί Σαν Μιχάλη  από το τυροκομείο Ζωζεφίνος!

Υλικά

Χωριάτικο φύλλο 1 πακέτο

Σπανάκι 1 κιλό 

Μάραθος 2 ματσάκια μεγάλα  (στο νησί έχει άφθονο αλλιώς στην λαϊκή)

Αβγά 3

Φέτα 400 rg

Κεφαλογραβιέρα σαν Μιχάλη Ζωζεφινος 200gr

Πράσα 4 πράσα

Κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι 

Κρεμμύδι ξερό 1

Ελαιόλαδο 80 gr και λίγο για τα φύλλα

Πιπέρι

Θυμάρι

Tips

Λόγω τυριών δεν προσθέτουμε αλάτι.

 

 

Εκτέλεση

 

Σε  κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, και το ξερό κρεμμύδι. Εν συνεχεία ρίχνουμε το σπανάκι αφού το έχουμε πλύνει καλά και μόλις πιει τα υγρά του ρίχνουμε ένα σφηνάκι ούζο!

Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε  την φέτα ,το τυρί Σαν Μιχάλη, τον ψιλοκομένο μάραθο και χτυπάμε τα αβγά .

Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας στα αβγά για να φτιάξουμε την θερμοκρασία και ενσωματώνουμε.

Στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί (30 εκατοστά περίπου) τα μοιράζουμε μισά κάτω μισά πάνω, χαράζουμε, βάζουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε 180 C για μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »