Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο ,ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Kalypso στην Λίνδο!
Η ίδια μαρμελάδα με προσθήκη βαλσάμικου καλής ποιότητας, θα μπορούσε να συνοδεύει ένα πιάτο με χοιρινό .
Υλικά
1.5 κιλό μήλα
(μισά πράσινα μισά κόκκινα καθαρισμένα και μερικά με τον φλοιό τους ο οποίος περιέχει αρκετή πηκτίνη για να δέσει η μαρμελάδα )
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
1 ποτήρι νερό
1 μπουκέτο γκαρνί
(κομμάτι τούλι στο οποίο θα βάλουμε 1 ξυλαράκι κανέλα, 2-3 γαρίφαλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο,μερικούς σπόρους κόλιαντρο- δένουμε σφιχτά και τοποθετούμε στη κατσαρόλα )
Κρόκος Κοζάνης ή κουρκουμάς.
Τρόπος παρασκευής
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον κρόκο Κοζάνης η κουρκουμά.
Αφαιρούμε το μπουκέτο και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα .
Σε περίπτωση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν συνοδευτικό κρέατος προσθέτουμε μερικές κουταλιές βαλσάμικου .
Είναι επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για τυριά.
Καλή απόλαυση!
Πρόσθεσε ένα σχόλιο