Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο

Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο ,ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Kalypso στην Λίνδο!

Η ίδια μαρμελάδα με  προσθήκη βαλσάμικου καλής ποιότητας, θα μπορούσε να συνοδεύει ένα πιάτο με χοιρινό .


Υλικά

1.5 κιλό μήλα
(μισά πράσινα μισά κόκκινα καθαρισμένα και μερικά με τον φλοιό τους ο οποίος περιέχει αρκετή πηκτίνη για να δέσει η μαρμελάδα )

1 κιλό ζάχαρη

Χυμός από 1 λεμόνι

1 ποτήρι νερό

1 μπουκέτο γκαρνί
(κομμάτι τούλι στο οποίο θα βάλουμε 1 ξυλαράκι κανέλα, 2-3 γαρίφαλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο,μερικούς σπόρους κόλιαντρο- δένουμε σφιχτά και τοποθετούμε στη κατσαρόλα )

Κρόκος Κοζάνης ή κουρκουμάς.

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον κρόκο Κοζάνης η κουρκουμά.
Αφαιρούμε το μπουκέτο και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα .
Σε περίπτωση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν συνοδευτικό κρέατος προσθέτουμε μερικές κουταλιές βαλσάμικου .
Είναι επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για τυριά.

Καλή απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »