Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο

 

Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο ,ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Kalypso στην Λίνδο!

Η ίδια μαρμελάδα με  προσθήκη βαλσάμικου καλής ποιότητας, θα μπορούσε να συνοδεύει ένα πιάτο με χοιρινό .


Υλικά

1.5 κιλό μήλα
(μισά πράσινα μισά κόκκινα καθαρισμένα και μερικά με τον φλοιό τους ο οποίος περιέχει αρκετή πηκτίνη για να δέσει η μαρμελάδα )

1 κιλό ζάχαρη

Χυμός από 1 λεμόνι

1 ποτήρι νερό

1 μπουκέτο γκαρνί
(κομμάτι τούλι στο οποίο θα βάλουμε 1 ξυλαράκι κανέλα, 2-3 γαρίφαλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο,μερικούς σπόρους κόλιαντρο- δένουμε σφιχτά και τοποθετούμε στη κατσαρόλα )

Κρόκος Κοζάνης ή κουρκουμάς.

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον κρόκο Κοζάνης η κουρκουμά.
Αφαιρούμε το μπουκέτο και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα .
Σε περίπτωση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν συνοδευτικό κρέατος προσθέτουμε μερικές κουταλιές βαλσάμικου .
Είναι επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για τυριά.

Καλή απόλαυση!

Spread the love
  • 221
    Shares