Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο

Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο ,ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Kalypso στην Λίνδο!

Η ίδια μαρμελάδα με  προσθήκη βαλσάμικου καλής ποιότητας, θα μπορούσε να συνοδεύει ένα πιάτο με χοιρινό .


Υλικά

1.5 κιλό μήλα
(μισά πράσινα μισά κόκκινα καθαρισμένα και μερικά με τον φλοιό τους ο οποίος περιέχει αρκετή πηκτίνη για να δέσει η μαρμελάδα )

1 κιλό ζάχαρη

Χυμός από 1 λεμόνι

1 ποτήρι νερό

1 μπουκέτο γκαρνί
(κομμάτι τούλι στο οποίο θα βάλουμε 1 ξυλαράκι κανέλα, 2-3 γαρίφαλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο,μερικούς σπόρους κόλιαντρο- δένουμε σφιχτά και τοποθετούμε στη κατσαρόλα )

Κρόκος Κοζάνης ή κουρκουμάς.

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον κρόκο Κοζάνης η κουρκουμά.
Αφαιρούμε το μπουκέτο και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα .
Σε περίπτωση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν συνοδευτικό κρέατος προσθέτουμε μερικές κουταλιές βαλσάμικου .
Είναι επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για τυριά.

Καλή απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »