Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!!

Δίνουν ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνουν και ρυθμίζουν το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση τους δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής.

Κρυολόγημα:

Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να τρώνε μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά για τρεις ημέρες.

Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Ανοσοποιητικό σύστημα:

Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Το μέλι έχει πολλές βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Απώλεια βάρους:

Καθημερινά το πρωί μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν πάμε για ύπνο πίνουμε μέλι και κανέλα σε σκόνη βραστά σε ένα φλιτζάνι νερό.

Πίνοντας το μείγμα τακτικά δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρεύεται στο σώμα, ακόμη και αν κάνουμε δίαιτα υψηλή σε θερμίδες.

Κούραση:

Η περιεκτικότητα ζάχαρης στο μέλι είναι πιο χρήσιμη παρά επιζήμια για την αντοχή του σώματος.

Ηλικιωμένοι, που παίρνουν το μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, είναι περισσότερο σε εγρήγορση και ευελιξία.

Μισή κουταλιά μέλι σε ένα ποτήρι νερό πασπαλισμένο με κανέλα σε σκόνη είναι καλό να λαμβάνονται καθημερινά με το πρωινό ξύπνημα και το απόγευμα περίπου στις 3:00 μ.μ. όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε την ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια μόλις εβδομάδα

Μακροβιότητα:

Τσάι από μέλι…

Βράζουμε:

Ένα κουτάλι σκόνη κανέλας σε τρία φλιτζάνια νερό και μόλις λίγο αρχίσει να κρυώνει προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές μέλι

Πίνουμε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Κρατάει το δέρμα φρέσκο και απαλό και καθυστερεί τα γηρατειά. Η διάρκεια ζωής αυξάνεται!!!

Δυσπεψία:

Κανέλα σε σκόνη αναμειγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.

Καρδιοπάθεια:

Κάνουμε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώνουμε πάνω στο ψωμί και το τρώμε για πρωινό ή δεκατιανό.

Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει τον ασθενή από καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Η πάστα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όσους έχουν στο ιστορικό τους ήδη μια καρδιακή προσβολή

Αρθρίτιδα:

Ασθενείς με αρθρίτιδα μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Το ιδανικό είναι να πίνουμε το ρόφημα αυτό μισή ώρα πριν το πρωινό μας ή το δείπνο μας.

Κυστίτιδα:

Παίρνουμε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και το πίνουμε. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

Πονόδοντος:

Κάνουμε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και την απλώνουμε στο δόντι που  πονάει.

Μπορούμε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι να σταματήσει να μας πονά.

Καρκίνος:

Προλαμβάνει τον καρκίνο του στομάχου και των οστών.

Θα πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας για έναν μήνα τρεις φορές την ημέρα.

Ακμή:

Αναμειγνύουμε μέλι με λίγη σκόνη κανέλας και εφαρμόζουμε τοπικά πάνω στα σπυράκια πριν από τον ύπνο. Πλένουμε το επόμενο πρωί.

Για δροσερή αναπνοή:

Αναμειγνύουμε μέλι με κανέλα σε ζεστό νερό και κάνουμε γαργάρες το πρωί. Η αναπνοή μας θα παραμείνει φρέσκια όλη την ημέρα.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »