Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

Νάξος!
Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα απολαύσει ο επισκέπτης στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.

Η Χώρα της Νάξου, που είναι και το λιμάνι του νησιού, με τη φημισμένη “Πορτάρα” το Ενετικό κάστρο και τα μοναδικής ομορφιάς αρχοντικά της, αποτελεί ιδανική αφετηρία για τις περιπλανήσεις .
Τα ορεινά χωριά της φημίζονται για την ομορφιά και την αρχιτεκτονική τους. Αξίζει να επισκεφθούμε την Απείρανθο  το γραφικό παραδοσιακό πετρόχτιστο χωριό τόπο καταγωγής του Μανώλη Γλέζου,το Χαλκί με τα υπέροχα υφαντά ,το Φιλώτι, τον Κόρωνο και τον Απόλλωνα ,γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι.


Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο  με πλούσια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή αξίζει να δοκιμάσουμε .Λικέρ κίτρο, ζαμπόνι,γραβιέρα Νάξου,το κεφαλοτύρι αρσενικό,πατάτες φυσικά, τα τοπικά πιάτα τους πιάτα!
 

Υλικά

Μοσχάρι 1 κιλό

Ντομάτες  5 ξεφλουδισμένες και  κομμένες σε κύβους 

Μελιτζάνες 6

Ντομάτες 2 

Αρσενικό τυρί Νάξου

Ελαιόλαδο

Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο

Ζάχαρη 1 κουτ.γλυκού

Ντοματοπελτές 2 κουτ γλυκού

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε το μοσχάρι για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις ξεπικριζουμε σε νερό και αλάτι. Χαράζουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Τις ψήνουμε στον φούρνο να πάρουν χρώμα και να ψηθεί η σάρκα τους, περίπου 15 λεπτά.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το κοκκινιστό κρέας. Κόβουμε την ντομάτα σε φετούλες και τις τοποθετούμε πάνω στο κρέας.
Τρίβουμε το αρσενικό τυρί και το απλώνουμε πάνω στις μελιτζάνες. Ψήνουμε στον φούρνο, στο γκριλ στους 250° για 5-7 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως!
 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »