Μενταγιόν χοιρινά σωτέ με κονιάκ, καραμελωμένα αχλάδια και πουρέ σελινόριζας με γλυκοπατάτες

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

16 Χ 50 γρμ μενταγιόν από φιλέτο χοιρινό ελαφρά κτυπημένα

80 γρμ φρέσκο βούτυρο

60 γρμ αλεύρι σε μπολ

1 κ.σ φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο

80 ml κονιάκ

60 ml ζωμός λαχανικών σπιτικός

Σταγόνες από σάλτσα σόγιας

Ταμπάσκο πράσινο

Αγγλική σάλτσα

Αλάτι-πιπέρι

80 γρμ φρέσκο βούτυρο

αχλάδια καθαρισμένα, ξεσποριασμένα κομμένα στα τέσσερα

1 1/2 κ.σ καστανή ζάχαρη

40 ml κονιάκ

200 γρμ σελινόριζα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους

4 γλυκοπατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κύβους

600 ml γάλα φρέσκο

100 γρμ φρέσκο βούτυρο

60 γρμ πιπερόριζα (τζίντζερ) καθαρισμένη τριμμένη

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Διαδικασία για τον πουρέ σελινόριζα – γλυκοπατάτες

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα και τις γλυκοπατάτες, ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσέχοντας να μην μας πιάσει.Προσθέτουμε σε κομμάτια το φρέσκο βούτυρο, τη πιπερόριζα, και αρτύζουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανακατεύουμε καλά και κρατάμε τον πουρέ ζεστό .

Διαδικασία για τα αχλάδια

Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγάνι .Τοποθετούμε το φρέσκο βούτυρο να ζεσταθεί χωρίς να καεί,προσθέτουμε τα αχλάδια και γυρνάμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη γυρνάμε τα αχλάδια και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αφού καραμελώσουν σβήνουμε τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη.

 

Διαδικασία για τα μενταγιόν

Αρτύζουμε τα μενταγιόν με αλάτι και πιπέρι.Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί ,περνάμε τα μενταγιόν από το αλεύρι,τινάζουμε το επιπλέον και  τα προσθέτουμε στο τηγάνι, σοτάροντας και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το φασκόμηλο,φλαμπάρουμε με το κονιάκ, τον ζωμό λαχανικών, τις σταγόνες από τις σάλτσες σόγιας, το ταμπάσκο, την αγγλική σάλτσα και τα καραμελωμένα αχλάδια.
Μαγειρεύουμε για 4′ σβήνουμε την φωτιά, στρώνουμε τον πουρέ σε πιάτα απλώνουμε επάνω τα μενταγιόν μοιράζουμε τα αχλάδια και περιβρέχουμε με τη σάλτσα.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »