Μενταγιόν χοιρινά σωτέ με κονιάκ, καραμελωμένα αχλάδια και πουρέ σελινόριζας με γλυκοπατάτες

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

16 Χ 50 γρμ μενταγιόν από φιλέτο χοιρινό ελαφρά κτυπημένα

80 γρμ φρέσκο βούτυρο

60 γρμ αλεύρι σε μπολ

1 κ.σ φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο

80 ml κονιάκ

60 ml ζωμός λαχανικών σπιτικός

Σταγόνες από σάλτσα σόγιας

Ταμπάσκο πράσινο

Αγγλική σάλτσα

Αλάτι-πιπέρι

80 γρμ φρέσκο βούτυρο

αχλάδια καθαρισμένα, ξεσποριασμένα κομμένα στα τέσσερα

1 1/2 κ.σ καστανή ζάχαρη

40 ml κονιάκ

200 γρμ σελινόριζα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους

4 γλυκοπατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κύβους

600 ml γάλα φρέσκο

100 γρμ φρέσκο βούτυρο

60 γρμ πιπερόριζα (τζίντζερ) καθαρισμένη τριμμένη

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Διαδικασία για τον πουρέ σελινόριζα – γλυκοπατάτες

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα και τις γλυκοπατάτες, ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσέχοντας να μην μας πιάσει.Προσθέτουμε σε κομμάτια το φρέσκο βούτυρο, τη πιπερόριζα, και αρτύζουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανακατεύουμε καλά και κρατάμε τον πουρέ ζεστό .

Διαδικασία για τα αχλάδια

Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγάνι .Τοποθετούμε το φρέσκο βούτυρο να ζεσταθεί χωρίς να καεί,προσθέτουμε τα αχλάδια και γυρνάμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη γυρνάμε τα αχλάδια και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αφού καραμελώσουν σβήνουμε τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη.

 

Διαδικασία για τα μενταγιόν

Αρτύζουμε τα μενταγιόν με αλάτι και πιπέρι.Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί ,περνάμε τα μενταγιόν από το αλεύρι,τινάζουμε το επιπλέον και  τα προσθέτουμε στο τηγάνι, σοτάροντας και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το φασκόμηλο,φλαμπάρουμε με το κονιάκ, τον ζωμό λαχανικών, τις σταγόνες από τις σάλτσες σόγιας, το ταμπάσκο, την αγγλική σάλτσα και τα καραμελωμένα αχλάδια.
Μαγειρεύουμε για 4′ σβήνουμε την φωτιά, στρώνουμε τον πουρέ σε πιάτα απλώνουμε επάνω τα μενταγιόν μοιράζουμε τα αχλάδια και περιβρέχουμε με τη σάλτσα.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »