Μοναστηριακή συνταγή για μηλόπιτα με ταχίνι χωρίς λάδι

Νηστίσιμη μηλόπιτα  με αφράτη ζύμη και ταχίνι 

Υλικά:

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κιλό

Ταχίνι ¾ φλιτζανιού 

Πορτοκάλια  4 – 5 (Ο χυμός τους)

Ζάχαρη ½ φλιτζάνι 

Κονιάκ 1 ποτηράκι 

Ξύσμα λεμονιού

Για τη γέμιση:

Μήλα 4 μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του καφέ 

Καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη 1 φλυτζάνι

Σταφίδα ξανθιά 1 φλιτζάνι 

Ανθόνερο

Κανέλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μεγάλο μπολ το ταχίνι με το χυμό των πορτοκαλιών. Ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χυμό ακόμα).

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε χονδρό φύλλο και το απλώνουμε σε αλευρωμένο  ταψί.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Στρώνουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο, πατώντας  την ελαφρά με το κουτάλι. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και το στρώνουμε επάνω από τη γέμιση. Ενώνουμε προσεκτικά με τα δάχτυλά μας τα δύο φύλλα στα χείλη του ταψιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »