Μοσχαράκι Ραγού με χυλοπίτες και μυζήθρα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Σέβη Πετρίδη . Α` Μάγειρας στο Natura Park Village.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30′ Μερίδες: 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χυλοπίτες
100 gr μυζήθρα
1200 gr. μοσχαρίσιο κρέας ( ποντίκι ή κότσι)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μεγάλο καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κρεμμυδάκια κοκκάρι
200 ml. κρασί κόκκινο
350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
250 gr. ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
Μαϊντανό
Φρέσκο πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας ταμπονάροντάς το με απορροφητικό χαρτί.
Αφού το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σοτάρουμε έως ότου να ροδίσει, με ελαιόλαδο, σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Δεν το σοτάρουμε όλο μαζί γιατί θέλουμε να κρατήσουμε υψηλή θερμοκρασία, γι’ αυτό το κάνουμε τμηματικά, κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, συνεχίζουμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα ώστε να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σοτάραμε προηγουμένως.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια κρέατος στην κατσαρόλα με την σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο λιγοστό, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 3 περίπου ώρες, δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες. Θέλουμε να πετύχουμε μια σάλτσα πλούσια και πηχτή, με προσοχή όμως γιατί όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει λίγο ακόμη, οπότε αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά.
Όταν είναι έτοιμο το μοσχαράκι προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.Μετά ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.
Σε άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά, κρατάμε προσεκτικά τον χρόνο και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.
Καλή σας όρεξη !
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »