Μοσχομυριστά λιοπιτάκια απο τον Chef Γιώργο Μαρκάκη

Υλικά 

Για 12 μεγάλα ή 24 μικρά λιοπιτάκια

Ζύμη

  • • 500 γρ. αλεύρι
  • • 5 γρ. σόδα
  • • 160 ml χυμό πορτοκάλι
  • • 250 ml ελαιόλαδο

Γέμιση

  • • 300 γρ. μαύρες ελιές
  • • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • • 15 γρ.  φρέσκο δυόσμο
  • • 15 γρ. φρέσκο άνηθο
  • • 10 γρ.  φρέσκο κόλιανδρο
  • • 1 ασπράδι αυγού(ανακατεμένο με λίγο νερό)
  • • Σουσάμι για πασπάλισμα
 

Τρόπος παρασκευής

  • • Σε  λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το λάδι και τρίβουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει την υφή μεγάλων  κόκκων. Ανακατεύουμε τη σόδα με τον χυμό και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι, τρίβουμε και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά ώσπου να γίνει λεία μάζα. Κατόπιν τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» μισή ώρα.
  • • Ξεπλένουμε τις ελιές, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τις ψιλοκόβουμε.
    Κατόπιν τις ανακατεύουμε με το λάδι, τα  ψιλοκομμένα  κρεμμύδια, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον άνηθο και τον κόλιανδρο. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.
  • • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ή σε 24 μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κάθε κομμάτι της ζύμης πρέπει να γίνει περίπου στο μέγεθος ενός πιάτου τσαγιού.
  • • Παίρνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση, τη βάζουμε στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό. Γυρίζουμε τις άκρες και σχηματίζουμε μισοφέγγαρο. Αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Rodos Private Chef
Markakis Georgios

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »