Μοσχομυριστά λιοπιτάκια απο τον Chef Γιώργο Μαρκάκη

Υλικά 

Για 12 μεγάλα ή 24 μικρά λιοπιτάκια

Ζύμη

  • • 500 γρ. αλεύρι
  • • 5 γρ. σόδα
  • • 160 ml χυμό πορτοκάλι
  • • 250 ml ελαιόλαδο

Γέμιση

  • • 300 γρ. μαύρες ελιές
  • • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • • 15 γρ.  φρέσκο δυόσμο
  • • 15 γρ. φρέσκο άνηθο
  • • 10 γρ.  φρέσκο κόλιανδρο
  • • 1 ασπράδι αυγού(ανακατεμένο με λίγο νερό)
  • • Σουσάμι για πασπάλισμα
 

Τρόπος παρασκευής

  • • Σε  λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το λάδι και τρίβουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει την υφή μεγάλων  κόκκων. Ανακατεύουμε τη σόδα με τον χυμό και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι, τρίβουμε και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά ώσπου να γίνει λεία μάζα. Κατόπιν τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» μισή ώρα.
  • • Ξεπλένουμε τις ελιές, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τις ψιλοκόβουμε.
    Κατόπιν τις ανακατεύουμε με το λάδι, τα  ψιλοκομμένα  κρεμμύδια, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον άνηθο και τον κόλιανδρο. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.
  • • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ή σε 24 μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κάθε κομμάτι της ζύμης πρέπει να γίνει περίπου στο μέγεθος ενός πιάτου τσαγιού.
  • • Παίρνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση, τη βάζουμε στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό. Γυρίζουμε τις άκρες και σχηματίζουμε μισοφέγγαρο. Αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Rodos Private Chef
Markakis Georgios

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »