Μοσχομυριστά λιοπιτάκια απο τον Chef Γιώργο Μαρκάκη

Υλικά 

Για 12 μεγάλα ή 24 μικρά λιοπιτάκια

Ζύμη

  • • 500 γρ. αλεύρι
  • • 5 γρ. σόδα
  • • 160 ml χυμό πορτοκάλι
  • • 250 ml ελαιόλαδο

Γέμιση

  • • 300 γρ. μαύρες ελιές
  • • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • • 15 γρ.  φρέσκο δυόσμο
  • • 15 γρ. φρέσκο άνηθο
  • • 10 γρ.  φρέσκο κόλιανδρο
  • • 1 ασπράδι αυγού(ανακατεμένο με λίγο νερό)
  • • Σουσάμι για πασπάλισμα
 

Τρόπος παρασκευής

  • • Σε  λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το λάδι και τρίβουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει την υφή μεγάλων  κόκκων. Ανακατεύουμε τη σόδα με τον χυμό και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι, τρίβουμε και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά ώσπου να γίνει λεία μάζα. Κατόπιν τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» μισή ώρα.
  • • Ξεπλένουμε τις ελιές, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τις ψιλοκόβουμε.
    Κατόπιν τις ανακατεύουμε με το λάδι, τα  ψιλοκομμένα  κρεμμύδια, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον άνηθο και τον κόλιανδρο. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.
  • • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ή σε 24 μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κάθε κομμάτι της ζύμης πρέπει να γίνει περίπου στο μέγεθος ενός πιάτου τσαγιού.
  • • Παίρνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση, τη βάζουμε στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό. Γυρίζουμε τις άκρες και σχηματίζουμε μισοφέγγαρο. Αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Rodos Private Chef
Markakis Georgios

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »