Παραδοσιακή συνταγή από Ρόδο για σπιτικά σμυρνέικα κουλουράκια που μοσχοβολούν  από τον chef Γιώργο Μαρκάκη 

Υλικά 

Αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο 1,5 κιλό 

Βούτυρο Φυτίνη 400 gr

Ζάχαρη 400 gr

Ελαιόλαδο 140 ml 

2 αυγά

Baking powder 15 gr.

Αμμωνία 10 gr.

Γάλα 70 ml 

Αλυσίβα (βρασμένο νερό με στάχτη) 70ml

3 βανίλιες

Χυμός πορτοκάλι 140 ml 

Κονιάκ 140 ml 

 

 

Διαδικασία

Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στην γρήγορη ταχύτητα για 10 λεπτά (να γίνει αφράτο)

Εν συνεχεία προσθέτουμε στη χαμηλή ταχύτητα  τα υγρά:  Ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι, αλισίβα.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι  λίγο το γάλα (χλιαρό) το μεταφέρουμε σε ποτήρι , ανακατεύουμε μέσα την αμμωνία μέχρι να διαλυθεί και το ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υγρά (το ανακατεύουμε πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί θα αρχίζει να αφρίζει)

Ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες και τέλος το κονιάκ.

Τοποθετούμε το γάντζο στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

Βγάζουμε τη ζύμη , ζυμώνουμε  λίγο με τα χέρια και σκεπάζουμε με πετσέτα.

Κόβουμε  μικρά κομμάτια ζύμης ( φροντίζοντας να την κρατάμε σκεπασμένη ) και πλάθουμε κουλουράκια.

Βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε στους 180c για περίπου 20 λεπτά.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Rodos Private Chef

Γιώργος Μαρκάκης 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »